Politică

Rareș Bogdan intervievat de Ion Cristoiu:”Geaca lui Vela nu va mai aduce voturi din 15 mai”,

Jurnalistul și analistul Ion Cristoiu i-a luat un interviu amplu europarlamentarului Rareș Bogdan, al doilea om în Partidul Național Liberal. Fără frica de a da socoteală cuiva, analizând obiectiv fiecare problemă actuală a României. Întregul interviu il puteți citi în Mediafax, noi redăm doar două fragmente \„electorale”.

Rareș Bogdan avertizează asupra unei posibile crize sociale care va urma celei sanitare din aceste zile și îndeamnă cumva, subtil, la consolidarea celor două partide mari, pe stânga și dreapta, PNL și PSD, pentru a nu lăsa loc unor forțe naționaliste inexistente deocamdată în absența unui lider charismatic cu un mesaj puternic pe acest segment.

Mai mult, Rareș Bogan admite că dacă în ianuarie PNL conta pe câștigarea mai multor primării decât deținea, acum, după această pandemie, lucrurile s-au egalizat cumva între liberali și PSD și „actualii primari își vor păstra funcțiile„ chiar trecând prin alegerile viitoare locale.

DESPRE ALEGERILE LOCALE ȘI CÂTE PRIMĂRII CÂȘTIGĂ PNL

”Dacă în luna ianuarie, februarie Partidul Național Liberal putea să ajungă la 1.500-1.700 de primării pe care să le cîștige, iar PSD părea cumva condamnat să cadă la sub 1.000 de primării din 1.800-1.900, în momentul ăsta lucrurile se vor egaliza și primarii în funcție vor avea prima șansă.

Asta e din ce simt eu pînă în acest moment. Ne vor spune și cercetările poate lucrurile diferite, dar cert este că va fi mult mai greu pentru new-entry să le cîștige. Adică unii dintre marii pierzători ai acestei crize – acuma vorba dumneavoastră o să dau și eu o știre, cred că am mai dat – este Nicușor Dan. Nicușor Dan care n-a fost prezent în această perioadă, Dacian Cioloș care n-a fost prezent absolut deloc în această perioadă, nu cred că vor fi cîștigători ai noi situații sau ai conjuncturii politice. Cred că persoanele în funcții vor fi mai greu de bătut în momentul ăsta. Fie că e Emil Boc, fie că e Gheorghe Robu, fie că e primarul de Iași, primarul de Constanța sau primarul de București.”

”GEACA LUI VELA NU VA MAI ADUCE VOTURI”

”Geaca lui Vela, ca să vă vorbesc plastic, geaca lui Vela nu va mai aduce voturi. Geaca lui Vela care reprezintă autoritatea, geaca de Top Gun, nu va mai aduce voturi. Masca lui Arafat sau a lui Nelu Tătaru nu va mai fi la fel de interesantă ca în situații de criză, hotărîrea lui Ciucă sau comunicarea permanentă a lui Orban nu va mai fi la fel de atractivă pentru populație. Acolo intră în scenă soluțiile economice, rezolvarea crizei sociale, a crizei financiare și acolo va fi cheia pentru comunicare, pentru că acolo vin marile asociații ale jucătorilor din industria turismului, din industria alimentară, din industria HoReCa, de restaurante, baruri care e foarte aplicată, mari retaileri, de mari mall-uri. Revin la noi și o să spună: „Ce soluție ai pentru mine, ce faci cu mine?”.

Articole similare