Politică

Cum stă Argeșul cu femeile în politică? Dezastru!

 La evenimentul ”De ce avem nevoie de mai multe femei în politică?” organizat de Societatea Liberală și Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel foarte multe nume sonore ale României au răspuns pozitiv invitației, ieri și azi.

Președintele Asocțiatiei Societatea Liberală- Violeta Vijulie, Adriana Săftoiu -consultant politic, Alin Chitu -secretar de Stat la Ministerul Finanțelor, Corina Strafalogea expert proiecte au avut discuții directe cu participanți pe tema evaluării egalității de șanse din acest moment.

Doamnele care au participat și-au exprimat pe rând punctul de vedere și indifrenent de vârstă sau profesie, ficare a avut o experiență la capitolul ”discriminare”.

Liderul femeilor liberale de la Curtea de Argeș-Corina Strafalogea a prezentat o statistică foarte dureroasă a reprezentării în politica Argeșului. La Curtea de Argeș, unde se spunea că numărul femeilor îl depășește pe cel al bărbașilor cu mult, doar 10 la sută este reprezentativitatea femeilor în Consiliul Local, la Costești este de 11 la sută, la Topoloveni de 13 la sută, la Pitești avem un procent de 17 iar la Câmpulung femeile sunt reprezentate de 21 la sută plus primarul care este femeie.

Nici Consiliul Județean nu stă mai bine, deși 51 la sută dintre locuitori sunt femei, din 35 de consilieri avem 7 femei. Primărițe găsim în mediul rural și doar în 3 localități:Corbi, Mozăceni și Vulturești.

Singurul care a adus vești bune a fost secretarul de stat Chitu care a vorbit despre oportunitățile unor proiecte și a subliniat că diferența salarială între femei și bărbați este un model de bune practici la nivel european, România înregistrând un procent de doar 4 la sută diferență.

Adriana Săftoiu nu s-a ferit de cuvinte și realități etichetând România ca fiind un dezastru în ceea ce privește etica în politică. ”Suntem o societate misogină!”a concluzionat aceasta.

Și reprezentanta Filia, Adela Alexandrescu a prezentat statistici unde România este la egalitate cu Congo și le-a îndemnat pe participante să intre în politică fiindcă doar astfel se va schimba societatea.

Mihai Coteț și Cosmin Petrescu, președinții filialelor Pitești și Curtea de Argeș au avut discursuri constructive la adresa cotelor de gen în politică demonstrând punctual, prin activitate susținerea femeilor în politică.

Nu în ultimul rând, trebuie remarcată contribuția domnilor Cosmin Petrescu- liderul PNL Curtea de Argeș și Liviu Nicolae- om de afaceri și președintele oamenilor de afaceri din PNL Argeș care și-au adus aportul la o organizare impecabilă din toate punctele de vedere.

La sfârșitul conferinței „De ce avem nevoie de egalitate de gen în politica românească” participanții au votat și adoptat Rezoluția : „Avem nevoie de egalitate de gen în politica românească!

Senatorul Dănuț Bica le-a anunțat pe participante că votul pentru cotele de gen în politică a trecut la Senat și în toamnă urmează testul cel greu de la Camera Deputaților.

Ca temă pentru acasă, dragi femei din orice partid, militați pentru drepturile voastre fiindcă meritați mai mult!

Articole similare