Politică

Atenție la Dănuț Dinu!

Campania electorală pentru alegerile locale bate la ușă iar ”armele” de luptă s-au schimbat. Rețelele de socializare au luat locul vestitei metode ”din ușă în ușă” sau găleților, brichetelor sau șepcilor branduite cu simbolul electoral.

Revista noastră a avut curiozitatea să vadă care sunt actorii politici care stau cel mai bine pe Facebook, fiindcă Twiter-ul nu e popular iar Tik Tok e folosit doar de adolescenți momentan .Clasa politică trebuie să se alinieze la ultimile tendințe iar cine rămâne ancora în ”tradiție” pierde, ar fi mesajul pe care îl transmit și analiștii politici seară de seară, înspăimântați că nimeni nu poate măsura surprizele create de impactul unor campanii de pe rețelele de socializare.

Și televiziunile au o problemă, emisiunile online fiind mult mai practice decât emisiunile clasice pe care nu le poate urmări toată lumea la ora fixată.

Așadar, locul întâi cu coroniță, se acordă domnului Dănuț Dinu-candidat la Primăria Pitești, din partea PMP. Cu apropae 14 mii de urmăritori pe o singură pagină, alți trei mii pe o alta, fotografii care adună mii de aprecieri zilnic, fostul independent, chiar dacă este minimalizat de marile formațiuni politice, va crea probleme serioase și poate ajunge cu mesajul său în toate mediile sociale din Pitești cu un simplu click.

Atenție la Dănuț Dinu!
Dănuț Dinu

La foarte mare distanță de Dănuț Dinu îi avem pe Sorin Apostoliceanu, extraordinar de activ pe Facebook dar destul de neobișnuit cu televizorul și pe Ana Stan, cu aproape 3 500 de urmăritori. Ionuț Moșteanu are doar 1500 de urmăritori, postează rar dar membrii USR Argeș au o activitate susținută. Să nu uităm că USR, fără filiale în județ, cu responsabili aproape necunoscuți de locuitori, au câștigat la europarlamentare orașe importante(Pitești, Mioveni, Ștefănești) postând mesaje cu impact în care publicul s-a regăsit. Iată un exemplu mai jos.

Dintre politicieni, la PSD o avem pe Simona Bucura Oprescu-2388 de urmăritori și pe Ion Mânzână. La PNL, Adrian Miuțescu are doar o pagină oficială, nu deține pagină de profil, apreciată de aproximativ de trei mii de persoane iar Gelu Tofan și Argentina Culcuș sunt cei mai urmăriți de pe dreapta.

La primari îl avem pe Ion Georgescu pe care îl urmăresc aproape nouă mii de persoane, urmează Ioana Jenica Dumitru într-un ușor regres și trei primari de la țară: Virgil Baciu, Corina Dună și Claudiu Neguț, acesta având și trei grupuri de susținere.

Articole similare