Fashion

Povestea celei mai faimoase eșarfe din lume

În 1937, la o sută de ani de la lansarea brand-ului Hermès, Robert Dumas, ginerele lui Émile Hermès, a creat prima eșarfă, numită și Carré, denumire care înseamnă „pătrat” în franceză, este confecționată din mătase, desenele sunt serigrafiate, în timp ce tivurile sunt rulate și cusute manual. Atfel că, întreg procesul de confecționare al unei eșarfe poate dura până la 6 luni.

Grafismele eșarfelor sunt adevărate opere de artă, inspirate din echitație, nautică sau din mitologie. Desenele sunt întotdeauna clare, în culori vivid. În compoziția eșarfei Carré, Hermès folosește aproximativ 27 de culori. Brand-ul colaborează cu artiști recunoscuți pentru stilul lor particular. Semnătura autorilor conferă eșarfelor o valoare specială, devenind adevărate obiecte de colecție.

Din 1937, au fost create peste 2000 de modele de eșarfe și ca un omagiu adus pieselor din colecțiile trecute, Hermès relansează în fiecare an, în ediție limitată, câte 5 modele vechi dintre cele mai populare. Cu toate acestea, unele modele au fost realizate o singură dată, ceea ce le face rare și extrem de căutate.

Iconica eșarfă Hermès a fost purtată de cele mai faimoase și influente persoane. Gândiți-vă la Audrey Hepburn, Grace Kelly, Regina Elisabeta sau Moadonna, pentru a enumera doar câteva.

Modelele de design ale eșarfelor vintage pot varia de la motive mai populare până la motive foarte clasice. Gândiți-vă la echitație, militară și nautică, dar gândiți-vă și la teme jucăușe botanice, naturale și mitologice. Modelele sunt întotdeauna clare și vor folosi culori strălucitoare. În medie, aproape 27 de culori sunt reprezentate pe o eșarfă Carré. Hermès lucrează cu artiști independenți care proiectează modelele și toți sunt cunoscuți pentru stilul lor particular. Unele dintre aceste modele ale anumitor designeri sunt căutate sau au o valoare sau un statut ridicat. Eșarfele concepute de Hugo Grygkar și Robert Dallet, de exemplu, au atins un statut foarte de colecție. Cel mai faimos design este unul al lui Hugo Grygkar, care este „ Brides de Gala ”.” (1957). Bine de știut: cele mai multe eșarfe își au titlul undeva în design și deseori vor viitoare semnătura artistului.

Ușor de adaptat oricărui stil vestimentar, eșarfa este populară atât în rândul generațiilor tinere, cât și a celor mai în vârstă, atât bărbați, cât și femei. Eșarfa poate fi considerată o mică investiție, motiv pentru care multe persoane aleg sa o înrămeze, pentru că nu este o eșarfă, este o piesă de artă!

Articole similare