Care este cel mai eficient centru de vaccinare din Argeș
Uneori și articolele pozitive pot să aibă reacții adverse, dar nu ne putem abține să nu lăudăm o inițiativă a unei comunități mici și poate sărace dar care dă României o lecție extraordinară de profesionalism, patriotism local și dorință de a învinge în lupta cu pandemia.
Se întâmplă la Izvoru, cel mai nou centru de vaccinare al Argeșului. Unde e Izvoru? Tot sudul României a aflat în ultimele săptămâni. Acolo unde nu mai există niciun caz de infectare cu Covid- 19 nici în localitate și nici în vreo încă 10 din jur.
Inimoșii Claudiu Neguț- primarul localității și Titel Soare- viceprimar s-au făcut luntre și punte ca în comuna lor să existe centrul de vaccinare al sudului Argeșului și până la urmă au reușit. Au cerut Pfizer BioNTech. Au avut Pfizer BioNTech, mai ales pentru faptul că majoritatea populației din zonă este îmbătrânită iar specialiștii le recomandă acest vaccin. Au cerut doctori și asistente și au avut. Pe cei mai buni și inimoși specialiști ai locului. Au pus la dispoziție Căminul Cultural aflat vizavi de sediul primăriei lângă școală, o clădire renovată unde, cândva, Carol al doilea construise cu bani de la Fundația Regală un cinematograf-cămin cultural, fiindcă și el locuise o vreme acolo unde a învățat să mânuiască armele grație Generalului Jean Perticari. La intrare au afișat un panou mare iar înăuntru este mereu cald și foarte curat, nu se gîndesc o clipă la economii, cum se gândesc la confortul fiecărui om care le trece pragul. Sala de spectacole pe unde le-au călcat piciorușele unor personalități ale României, cu ocazia primelor serbări sau premieri de sfârșit de an, multor politicieni, oameni de cultură și mai ales medici renumiți, acum este un loc de așteptare plăcut și pozitiv, dătător de speranță. Dacă privești platforma, la acest centru de vaccinare totul este impecabil.
La Izvoru, la fiecare două-trei case există în familie un medic sau asistent, aici a fost construit primul spital sătesc din România, aici a locuit fiica doctorului Carol Davila care timp de zeci de ani a însuflețit comunitatea, de aici a plecat doctorul Gheorghe Marinescu Dinizvor, epidemiolog şi cercetător în patologia microbiană cu o bursă dată de Elena Davila Perticari.
Poate nu întâmplător, tocmai de aici trebuia să plece în lume doctorul Valeriu Gheorghiță, pe umerii căruia atârnă greaua povară a însănătoșirii unei întregi nații. Toți locuitorii din zonă îl susțin, sunt mândri de el și chiar dacă nimeni nu a suflat o vorbă în presă, părinții săi au fost primii care s-au înscris și vaccinat la Izvoru pe 1 martie, servind tuturor ca model.
Poate că acest articol va crea aglomerație la ușa acestui centru, poate va crește volumul de muncă și așa mare dar într-o lume urâtă nu putem să nu lăudăm noblețea sufletească, pasiunea pentru muncă și pe cei care tind spre perfecțiune.