Ștefănești

Uite care este prima localitatea din Argeș unde s-au votat tablete gratuite prin hotărâre de Consiliu Local

Astăzi, membrii Consiliului Local de Ștefănești au vrut să se ridice la înălțimea lui Dinicu Golescu, cel care fonda prima școală din Țara Românească acum două sute de ani, scoțând din beznă copiii indiferent de etnie sau statutul social al părinților și au votat pentru aproape 300 de elevi ai Școlilor ”Vintilă Brătianu” și ”Constantin Brâncoveanu” tablete și abonamente gratuite.

Primărița Ioana Jenica Dumitru a ieșit pentru prima oară după ani în spațiul public mulțumind și neînjurîndu-și consilierii că nu votează sau nu participă la ședințe.

”Cu doar o treime din consilierii PNL prezenți, un independent, Marian Gubavu de la PAM și toți consilierii PSD – proiectul pentru tabletele și sim-urile pentru elevii din Ștefanesti a trecut!
Suntem prima localitate care a făcut acest gest printr-un HCL, banii îi avem din venituri proprii. Am optat pentru rețeaua mobilă cea mai ieftină ca ofertă, care are și cea mai mare acoperire la noi.
Hai că se poate!” a scris aceasta.

Orașul Ștefănești, conform statisticilor de la IȘJ Argeș, figura la polul sărăciei în materie de copii fără posibilități, peste 25 la sută dintre elevii școlilor fiind în această situație. Profesoarele și învățătoarele din oraș chiar au ieșit public pe grupuri cerând sprijinul cunoscuților, o situație ușor stânjenitoare pentru o localitate unde își au reședința cei mai importanți oameni de afaceri și politicieni din Argeș. Un consilier local- Marian Gubavu a postat și el o fotografie unde apărea alături de câțiva pui de rață și de găină, explicându-le cititorilor că acesta e nivelul de tehnologie din zonele sărace, copiii se joacă nu cu tablete ci cu animalele. Tot el propusese și un proiect de platformă on line pentru școli, dar acesta nu a fost votat.

”Poate că noi consilierii nu reușim încă să ținem ședințe on line și mergem la Primăria Ștefanesti. Elevilor din localitatea noastra însă le-am asigurat astăzi posibilitatea unui viitor mai bun în ceea ce privește educația.
Întruniți în ședință de îndată, am votat cu toții tablete și internet timp de 24 de luni pentru toți elevii fără posibilități din Ștefanesti!” a scris astăzi etichetându-se bucuros pe pagina de socializare Marian Gubavu, consilier local la Ștefănești.

După mult timp, orașul Ștefănești dă dovadă și de bune practici, răspunzțnd asttfel și proiectului propus de I.Ș.J Argeș care s-a adresat atțt oamenilor de afaceri cât și UAT-urilor.

Articole similare