Ștefănești

EVENIMENTE DE EXCEPȚIE LA ȘTEFĂNEȘTI, DE ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI

Sâmbătă, 14 septembrie, românii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Poate nu întâmplător, la Ștefănești, localitatea cu cele mai multe cruci hrisov dar și troițe, vor exista mai multe evenimente cu acest prilej.

După săvârșirea Sfintei Liturgii, inimoșii preoți împreună cu enoriașii de la Parohia Florica din zona Blocuri care pe cheltuiala lor au făcut mai multe cruci, vor organiza o procesiune până în apropierea Poliției Ștefănești unde va avea loc o slujbă de sfințire a unei troițe. Se marchează astfel și ”Anul omagial al satului românesc„.70906412 2634370993274180 863244407376183296 n e54ed

La Golești, cu ocazia Sfintei Cruci în cadrul evenimentului anual ”Sărbătoarea Argeșului și Muscelului”, după o lună de colindat județul în căutarea celor mai reprezentative cruci și troițe vechi sau noi, Elena Iagăr-manager al Școlii  Populare de Arte și Meserii Pitești, va prezenta o expoziție unde profesori universitari, antropologi și etnografi vor conferenția de la ora 13 explicând frumusețea și simbolistica icoanelor de vatră, pristolnicelor,pecetarelor sau crucilor de mână. Sunt invitați să participe toți cei care iubesc biserica și țin la simbolurile noastre milenare.

Articole similare