Ștefănești

DE FRICA D.N.A. PRIMĂRIȚA DE LA ȘTEFĂNEȘTI A MIMAT CORECTITUDINEA

Astăzi, concursul pentru ocuparea postului de director la Centrul de Promovare Turistică a împărțit lumea în două la Ștefănești. Toți angajații din Primăria Ștefănești, oamenii de la ADP, țiganii orașului scuipați și alungați din instituție, ortodocșii practicanți și locuitorii de bună credință i-au ținut pumnii strânși să câștige doamnișoarei Luiza Dobrescu, consilier personal al primarului, un fel de bătăuș pus pe fapte rele în permanență, și cu dispoziție, și fără. De partea cealaltă s-au aflat politicienii orașului, consilierii și viitorii candidați, care au sperat ca Luiza să nu câștige acest concurs pentru faptul că, în conformitate cu măsurătorile ca intenție de vot, venirea acesteia a scăzut primarul orașului în fiecare lună cu cel puțin două-trei procente, așadar funcția de consilier personal e cea mai potrivită ea.

Celei de-a doua categorii, adică politicienilor, i-a fost ascultată rugămintea, iar Luiza Dobrescu a obținut nota 4,5. De fapt, dacă aceasta ar fi trecut mai departe pentru ziua de 17 iulie, la etapa de interviu, probabil DNA  și alte organe nu așteptau ora prânzului să descindă în instituție. În luna noiembrie, Luizei Dobrescu i s-au plătit cursurile pentru acest post, iar în luna mai Curtea de Conturi a constatat că este ilegal ca un consilier personal să beneficieze de ele, așa că banii au fost imputați. În luna iunie a fost scos la concurs postul cu pricina și iată-ne în luna iulie cu aceași persoană candidată, prin urmare belea mare pentru cel care a dat dispoziția – Ioana Jenica Dumitru, primar al orașului. NYK9180buna 46960

Ioana Jenica Dumitru a plecat azi din instituție în stilul curajos care o caracterizează după ce a dat dispozițiile neoficiale trebuincioase. Un noroc neașteptat a venit, însă, și din partea unei alte candidate, care s-a prezentat fără să ceară voie conducerii, practic la înscriere nu i s-a dat nici formularul, a fost tratată ostil dar, ce să vezi!… a luat peste 7 și trece în etapa următoare. Carmen Ionela Bănuță s-a prezentat la acest concurs fără pile și relații, neoficial știm că fratele și alte rude sunt membrii PSD, unul dintre aceștia fiind la un moment dat consilier – Vasile Rusea. Nici soțul doamnei nu e de aruncat, lucrează la ANAF București.

Joi vom afla finalul poveștii și vom vedea sau nu anumite schimbări comportamentale la domnișoara Luiza Dobrescu. Povestea din spatele poveștii și teatrului este alta. Directorul de la Centrul de Promovare Turistică are până în 30 de milioane salariu, ori Luiza are acum 47 milioane ca și consilier. Cum mai poți lovi, bate, scuipa și da pumnul cu forță dacă iți scade salariul dramatic? Cum poți să te mai ascunzi în spatele unei pagini de facebook folosind un nume fals – Ioana Zafira? Cum să iți asumi o funcție oficial, care înseamnă și responsabilități, când tu ești obișnuită să te ascunzi după pantalonii lui Bărbuceanu, fustele Brătuleascăi sau ale Ioanei Jenica Dumitru fără responsabilități? Cum să reziști cu turiștii într-o biserică frumoasă și veche din Ștefănești, când tu jignești și urăști biserica și preoții din toată inima? Cine ar putea să își trimită copiii în siguranță cu Luiza când ea îi înjură și îi dă afara?

Articole similare