Ștefănești

ACUM 155 DE ANI SE NĂȘTEA LA FLORICA IONEL BRĂTIANU

Astăzi se împlinesc 155 de ani de la nașterea lui Ionel Brătianu.De numele lui Ionel Brătianu, cunoscut și ca Ion I.C Brătianu, născut la 20 august 1864, la Florica- Ștefănești, se leagă însuși destinul Partidului Național Liberal.

Ionel Brătianu nu este doar omul politic care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă. El este cel care a demonstrat că politica făcută cu suflet și bazată pe principii sănătoase de la care să nu te abați, poate schimba nu doar o societate, ci o lume întreagă.

Dincolo de funcțiile cele mai înalte deținute în vremuri în care România încă își căuta drumul, Ionel Brătianu a fost omul care și-a dedicat viața și priceperea pentru a participa la construirea unui destin al României, în momente extrem de dificile ale acestei țări.60490995 2111425279156310 3905478796647596032 n 37757

Lecțiile de patriotism oferite, dar și verticalitatea de care acest adevărat om politic a dat dovadă, au străbătut veacurile și pot fi și acum un exemplu demn de urmat. Trăim vremuri tulburi în care privind cu atenție spre trecut, putem face pași esențiali, pentru a construi un viitor de care să fim demni.

Căci, așa cum spunea marele om politic, „În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unei neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor (…). Oricare ar fi vicisitudinile zilelor şi anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora răsplatei”.

Articole similare