Politică

VIRGIL BACIU INTRĂ ÎN CURSA PENTRU C.J. ARGEȘ

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, a anunțat la Argeș TV că va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș. Aflat la al doilea mandat, cu o expunere mediatică de excepție, realizări multiple în localitate dar și inițiator al unor evenimente cu caracter internațional (Festivalul de Rock- Stonebirde), acesta consideră că poate mai mult și va avea susținerea multora dintre colegi.

Deși a fost membru PNL, în al doilea mandat a intrat în conflict cu conducerea, a devenit independent, a continuat să participe la unele reuniuni ale liberalilor, l-a susținut pe Klaus Iohanis dar conflictele și disensiunile create l-au determinat să se orienteze către o altă formațiune politică pe care o va anunța în cadrul unei conferințe de presă în zilele următoare. Pe surse, se aude că va bate palma cu Mircea Andrei, formațiunea acestuia unită cu ecologiștii având un președinte slab și prost văzut de electorat în acest moment, în persoana lui Iulian Cristache.

Virgil Baciu la protestele de la Parlament

Virgil Baciu este un unionist și un patriot convins. Nu există sărbătoare la care să nu apară în costumul popular de la Corbi, înconjurat de steaguri tricolore sau reuniune despre Basarabia la care să nu fie prezent. Este un ortodox desăvârșit, ajută bisericile, se bucură de încrederea multor prelați( Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei este de la Corbi) dar nu ezită să iasă la proteste sau să fie vocal, a se vedea momentul în care a fost liderul ciobanilor la Parlamentul României sau Ministerul Agriculturii.

Vine din mediul de afaceri, familia sa deținând o firmă importantă și foarte apreciată în domeniul construcțiilor și restaurare de monumente și clădiri istorice. Este căsătorit și are doi copii.

Articole similare