Politică

VAI ȘI AOLEU!LA EUROPARLAMENTARE CANDIDEAZĂ URMAȘUL LUI MUSSOLINI

Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepot al dictatorului italian Benito Mussolini, va candida în alegerile europarlamentare din mai pe lista formaţiunii Fratelli d’Italia, un mic partid de extremă dreapta, transmite AFP, citat de Agerpres.

”Multă lume vrea să scrie Mussolini pe buletinul de vot”, a declarat strănepotul lui Il Duce, într-un interviu apărut marţi în cotidianul Il Messaggero.

Cesare Mussolini, fost ofițer pe un submarin, are 50 de ani și coduce o firmă cu sediul în Emiratele Arabe Unite. Acesta recunoaște că nu a făcut niciodată politică, dar susține că ”a respirat” politică toată viața.

Nu este prima oară când un urmaş al lui Benito Mussolini intră într-o competiţie electorală în Italia. Caio Giulio Cesare este nepotul de văr al Alessandrei Mussolini, nepoată a Ducelui,nepoată prin căsătoria surorii cu celebra Sofia Loren,membră a Parlamentului European din 2014 după ce a fost senatoare şi deputată în legislativul de la Roma.37891637 2224713307814941 8677214039761223680 n e346e
E prima oară când extremismul atinge cote alarmante în Europa iar specialiștii spun că după 26 mai aceștia vor constitui un nucleu dur în Parlamentul European.Italia sătulă peste cap de miile de emigranți care sosesc zilnic la Lampedusa în Sicilia sunt hotărâți să voteze astfel de candidați.Câteva zeci de mii de români sunt înscriși și ei pe listele electorale din Peninsulă și vor trimite prin votul lor europarlamentari la Bruxelles.

Articole similare