PoliticăȘtefănești

Un primar de oraș vinde autobuzul școlii

Când toată viața ai făcut micuțul comerț ilegal cu piese auto sau binecunoscuta bișniță de mașini, ca mai toată lumea de la Dacia, e greu să te dezveți și când ajungi primar.

Dacă ai mai avut și note proaste la școală, urăști orice formă de educație cu patimă și fiindcă nu poți dărâma școlile le comasezi și vinzi autobuzele fiindcă nu folosește nimănui.

Un microbuz nou-nouț, a fost vândut, în premieră, de către Primăria Orașului Ștefanesti fiindcă așa a vrut primarul PSD, Nicolae Velcea, vechiul prieten al lui Ion Georgescu, după ce, în mod deliberat, l-a ținut nefolosit, înghesuind 90 de copii navetiști întrunul de 14 locuri din septembrie 2021.
Cu două voturi împotrivă și câteva abțineri, a fost votată o hotărâre de Consiliu Local, în 27 aprilie 2023, prin care s-a aprobat vânzarea microbuzului școlar Opel Movano, achiziționat în iulie 2020, în condițiile în care UAT Ștefănesti cheltuie sume mari cu reparația și piesele auto ale celor două microbuze școlare de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”- aproximativ 35 000 lei.
De ce preferă Velcea să vândă microbuze noi și să dea atâția bani pe piese auto? Simplu! Firma fostului său consilier, Madalin Bîlcă, dar și alte firme prietene au ca obiect de activitate „vânzări piese auto”.
Să nu uităm nici de momentul septembrie 2021, când micuții din Izvorani mergeau pe jos la școală fiindcă primarul ”uitase” să scoată postul de șofer la concurs sau, poate, nu găsise omul potrivit … cu ”carnet” corespunzător.
În condițiile în care cele două microbuze transportă elevi atatât din Streaua, cât și din Zăvoi iar copiii sunt nevoiți să vină la școală mult mai devreme pentru a putea fi acoperit transportul în integralitate, primăria PSD găsește de cuviință să înstrăineze microbuzul, justificând introducerea transportului metropolitan.
În această situație, bănuim că transportul metropolitan va fi realizat GARANTAT pe rutele Valea Mare- Streaua si Valea Mare-Zăvoi, astfel nu ne explicăm dezinteresul acordat transportului școlar.

Articole similare