PoliticăȘtiri

Un politician din Argeș a inițiat o petiție pentru introducerea tricolorului pe cardul de identitate

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, un muscelean patriot, a lansat în spațiul public o petiție care speră să fie semnată de zeci de mii de oameni, miza fiind una care ține de valorile noastre naționale și identitare.

”MAI a mințit românii prezentând anterior emiterii primelor buletine cu cip specimene care nu includeau segmentul important al propagandei homosexuale – „gen/gender” în loc de „sex”.

Pe scurt, anexa la Hotărârea de Guvern 295/2021 ar recunoaște expres doar cele două genuri naturale, masculinul și femininul. Ar exista și posibilitatea înlocuirii cuvântului „gen” cu „sex”. Cât despre scoaterea steagului național de pe cardul de identitate, explicația oficială este că noul format obligă la introducerea steagului U.E., în timp ce tricolorul românesc n-ar mai fi încăput … din lipsă de spațiu.
Tricolorul românesc e simbol de libertate la 1848 și de unitate la 1859. Îi însoțește pe ostașii care aduc independența României în 1877. Spre el au privit cu speranță românii în lupta pentru unitate, încununată la 1918.
Un simbol care întruchipează trecutul, prezentul și viitorul României.
Nouă ne revine misiunea și obligația să sădim în sufletele generațiilor viitoare spiritul respectului față de simbolurile naționale.
Indiferent de vârstă, statut social, etnie sau credință, suntem români, ne înclinăm în fața drapelului național și spunem cu toată mândria întregii lumi că am fost, suntem și vom fi o națiune puternică și demnă.
Avem încredere în capacitatea poporului roman de a fi solidari, iar împreună putem construi o Românie, în care , fiecare să-și găsească locul, rolul și împlinirea personală.
Pe tricolor e scris unire,
Când toți românii il purtăm
În lunga noastră devenire
Și-n fața lui ne înclinăm.”

Intră,semnează, promovează și tu dacă îți pasă fiindcă este pentru toți românii:

https://www.petitieonline.com/susinem_introducerea_tricolorului_pe_noile_carduri_de_identitat?utm_source=whatsapp&fbclid=IwAR0zC0Zaw-6Jw_MkDRFdOUZlqeEfzjcB8TZqom8X98ZNRwb_to4JoTcTeZg

Articole similare