Politică

Un consilier local acuză și face plângere la D.N.A.

Consiliul Local Merișani a adoptat în ultima ședință CL o hotărâre prin care prețul de exploatare al terenurilor închiriate a fost scăzut de la 15 lei/mp la 1 leu/mp, acest lucru a fost posibil cu ajutorul consilierilor locali PSD și PNL. Consilierii locali USR PLUS și un consilier independent au votat împotrivă. Mai mult decât atât, HCL-ul nu a respectat prevederile legale și a fost adoptată ilegal prin votul majoritar al consilierilor locali PSD și PNL.

HCL-urile care stabilesc taxele și impozitele trebuiesc publicate pentru dezbatere publică timp de 30 de zile, dar primarul de la Merișani nu a respectat această prevedere legală și a pus HCL-ul pe ordinea de zi după numai 10 zile.

În ce context este adoptată această HCL? Urmează să înceapă lucrările la tronsonul de autostradă Pitești – Curtea de Argeș și mai multe firme mici (firme “căpușă”) sunt interesate să deschidă balastiere și gropi de exploatare, iar Merișaniul este una dintre localitățile vizate ale cărei resurse naturale vor fi exploatate la prețul derizoriu de 1 leu/mp. Prin adoptarea ilegală a acestei HCL, cetățenii din Merișani au cel mai mult de suferit.La un simplu calcul, prin scăderea prețului de la 15 lei/mp la 1 leu/mp, bugetul local al comunei Merișani pierde aproximativ 2 milioane de EURO, bani care ar putea fi folosiți de primăria Merișani pentru investiții locale în interesul cetățenilor.

Viorel Filip, liderul consilierilor USR PLUS, unul din cei mai vocali și implicați tineri politicieni ai județului, va ataca hotărârea HCL Merișani nr. 27 atât în instanța de contencios administrativ cât și la DNA, acesta având încredere că cei ce au votat în folosul firmelor căpușă și nu în interesul cetățenilor vor răspunde.

Articole similare