Politică

UCRAINA O ARDE PE COMEDIE-NOUL PREȘEDINTE E ACTOR

Vecinul nostru viclean de la Răsărit din această seară are un nou președinte,Ucraina care reprezintă o zonă tampon a Europei și caută democrația de ani buni a ales o soluție veselă!

 Vlodimir Zelenski este noul președinte al Ucrainei. Potrivit primelor sondaje, Zelenski a obținut 73% din voturi. Pentru președintele în exercițiu, Petro Poroșenko, au votat doar 25% dintre ucraineni.

Omul care ar putea deveni al șaselea președinte al fostei republici sovietice a mai trecut printr-o competiție similară. La televizor, în postura de actor principal în popularul serial de televiziune „Slujitor al poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care din întâmplare ajunge președinte.
Timp de aproape 20 de ani, Zelenski și o echipă de artiști de cabaret i-au tras pe politicienii de vază ai țării la rotisorul ironiilor.

Criticii nu văd în Zelenski o figură politică independentă, suspectând o alianță între acesta și omul de afaceri Igor Kolomoiski din Dnipro, fostul Dnipropetrovsk. Scopul acestei presupuse alianțe a fost prevenirea realegerii lui Poroșenko. În ambele cazuri, Zelenski neagă vehement orice cooperare politică în alegerile prezidențiale.

Tot mai multe țări, începutul fiind făcur de Italia cu Beppe Grillo,comediant celebru, aleg în fruntea țării persoane publice cu notorietate.

Articole similare