Totul despre italianul care a câștigat alegerile în Franța din partea extremiștilor
Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor din Franța, partidul condus de Marine Le Pen și Jordan Bardella, numit Adunarea Națională (RN, Rassemblement National), a câștigat turul întâi al legislativelor din Franța, după ce a obținut un scor general de 33,14% din voturile exprimate.
Tânărul președinte RN îi este dator 100% lui Marine Le Pen, iar colegii spun că loialitatea sa față de aceasta este absolută.De altfel, Bardella a avut o scurtă relație cu o nepoată a lui Marine le Pen.
Bardella pare să fi câștigat respectul unei generații mai tinere din partid. Pentru alegători, el a oferit RN o vitrină modernă, prezentabilă.Copil al epocii ecranelor, Bardella posta în trecut clipuri pe un canal YouTube în care își comenta performanțele din jocurile video.
Acum, el are 1,7 milioane de urmăritori pe TikTok, unde postează clipuri de campanie și altele din viața de zi cu zi.Cu o mamă cu origini italiene din Torino și un tată care are și el origini parțial algeriene, dar provine din Lazio, Bardella a crescut în locuințele sociale din Seine-Saint-Denis, o suburbie multiculturală din nordul Parisului. Nu doar că Seine-Saint-Denis face parte din identitatea sa, dar acest aspect a devenit și un atu în discursul său politic și în cariera sa.Un lucru mai puțin menționat de Bardella, care a vorbit frecvent despre viața din Seine-Saint-Denis, a fost că tatăl său, care a divorțat de mama sa când Jordan avea doar un an, era un om de afaceri prosper.Bardella își vizita tatăl în fiecare weekend în Montmorency, o suburbie bogată a Parisului. Tot tatăl său i-a plătit educația, Bardella urmând o școală catolică privată, nu liceul public.Iar la 18 ani, a scris Le Monde, adolescentul Bardella a primit cadou o mașină Smart și o vizită la Miami, la tatăl său, lucruri cu care vecinii săi din Seine-Saint-Denis nu se întâlneau.Bardella s-a alăturat partidului la vârsta de 17 ani. Cu un an mai devreme, Marine Le Pen schimbase numele grupării din Frontul Național, afectat de antisemitism și xenofobie, în Adunarea Națională, un nume cu asocieri mai tradiționale.
Spre exemplu, faptul că a crescut în Seine-Saint-Denis este cunoscut de toată lumea. Mai puțin cunoscut este faptul că el a frecventat școala catolică privată, nu liceul public.Criticii au subliniat fără succes și bilanțul apatic al lui Bardella în Parlamentul European. Potrivit EuroNews, Bardella nu are nici măcar un singur raport parlamentar la activ.De asemenea, el a absentat de la 75% din reuniunile comisiei sale parlamentare – ceea ce a determinat-o pe Manon Aubry, deputată a stângii radicale, să îl numească pe Bardella „parlamentar fantomă”.O politică controversată promisă de RN este discriminarea francezilor care au și o altă cetățenie, scrie Le Monde.
Dacă RN va ajunge la guvernare, milioane de cetățeni francezi ar risca să piardă un drept, și nu unul insignifiant: dreptul de a ocupa anumite funcții în sectorul public.„În ceea ce privește cetățenii cu dublă cetățenie, pot confirma că posturile cele mai strategice ale statului vor fi rezervate cetățenilor francezi și resortisanților francezi“, a declarat Bardella, menținându-și decizia de a discrimina cetățenii francezi care au și o altă cetățenie.În privința educației, Bardella a anunțat un adevărat „big bang”, spunând că va restabili autoritatea în școli.Copiii vor trebui să folosească formula „vous” (dumneavoastră) pentru a se adresa profesorilor, vor fi implementate teste pentru uniformele școlare (deja puse în aplicare de guvernul Macron), vor fi interzise telefoanele mobile în școli și vor exista sancțiuni mai dure în cazul comportamentului neadecvat.