CulturăPoliticăȘtefănești

TOATE MINCIUNILE LUI DAN MANU ȘI REALITĂȚILE DESPRE VILA FLORICA

Melodramă în multe acte și lacrimi ca în telenovela organizată rapid de Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, la Vila Florica. Toată presa din Argeș și angajații Centrului Cultural Brătianu s-au adunat azi de la ora 15 să îl vadă și să îl audă pe Dan Manu cu o voce stinsă și față de înmormântare, alături de cel care un an și jumătate a ocupat ilegal postul de manager la Vila Florica. În spatele lor un brad roșu, împodobit ostentativ și aparatul Consiliului Județean.

Dan Manu a anunțat faptul că astăzi s-a semnat documentul prin care de mâine așezământul cultural va reveni la Ministerul Culturii dar a adăugat și faptul că toți oamenii, 25 la număr vor rămâne pe drumuri. Presa, chiar și cea mai câinoasă, a avut un moment de empatie cu ”victimele” iar Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș și-a făcut apariția în sală, însoțit de câțiva lideri. Mai multe angajate plângeau în fața camerelor, unii îl luaseră la rost pe Miuțescu și Alecsei pentru prezența lor la conferință (aceștia fiind și consilieri județeni iar Alecsei chiar membru în Consiliul de Administrație) iar minciunile și dezinformările președintelui CJ Argeș curgeau valuri.miut b0d96

La sfârșit a luat cuvântul și Adrian Miuțescu demontând o parte dintre acuze, explicând situația prin care a trecut la 24 mai 2019 de Ziua PNL sau alte chestiuni  întâmplate în timp la Vila Florica dar și faptul că Ministerul Culturii nu e dușmanul nimănui ci doar proprietarul de facto.

Cum stau de fapt lucrurile?

Niciun angajat nu va rămâne pe drumuri pentru că Ministerul Culturii nu poate disponibiliza persoane pe care nu le-a angajat. Dintre cei care lucrează, 17 sunt transferați de la Regia Autonomă a CJ Argeș, chiar și managerul interimar care lucra inițial ca economist. Ceilalți, sunt și rămân angajații Centrului Cultural Brătianu. Instituția și-a pierdut doar sediul nu și personalitatea juridică, dar prea puțini știu carte și prea mulți au pretenții.angaj e6e79

Suma reală necesară nu este nici de 11 miliarde cât a fost în 2018 pentru funcționare, nici alte cifre vehiculate ci una modică pentru faptul că în primă fază Minisaterul Culturii va numi un paznic și poate un administrator, ulterior urmând să gândească o organigramă și un ”proiect serios” așa cum a îndemnat Ludovic Orban.

Dan Manu a refuzat să răspundă la întrebarea ”de ce sunt 2 lacăte pe poartă? Unul a unui privat și unul al Vilei Florica”, în schimb a recunoscut faptul că niciun manager nu a dat concurs și chiar ieri, lăutarii de la Doina Argeșului au repetat la Florica pentru  un spectacol, deturnând până în ultimul moment destinația instituției. La sfârșit, l-a rugat pe Adrian Miuțescu să îi transmită lui Bogdan Gheorghiu că are o părere deplorabilă despre el ca ministru.manu miu 2bbe3

Acum o oră, deputatul Dan Bica a anunțat pe pagina sa de socializare că Muzeul Brătianu a primit aviza favorabil de la Comisia de Cultură din Parlament, el însuși susținând această propunere legislativă care va intra foarte curând la vot. Iată decalrația:”Proiectul de Lege a primit raport favorabil cu votul tuturor deputaților prezenți la dezbateri.
Având în vedere că fusese adoptat în prealabil de Senat, acesta va intra pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților de săptămâna viitoare și astfel, în foarte scurt timp, ,,Conacul Brătianu – Florica” va căpăta statutul pe care îl merită.”

Vom reveni!

Articole similare