Politică

Tiberiu Irimia vrea să ia bugetul Simfoniei Lalelelor din mâna risipitorului primar Ionică pentru lupta cu Covid -19

În luna februarie 2020, Primăria Pitești elabora cu mare fast și încredere proiectul de hotărâre pentru organizarea Simfoniei Lalelelor. Conform proiectului, bugetul estimat pentru evenimentele din acest an a fost de 550.000 lei, cu tot cu TVA, bani care ar fi urmat să provină din bugetul local și o mică parte din sponsorizări. În baza devizului estimativ, 110.000 lei ar fi fost folosiți pentru cheltuielile cu hrana expozanților, a delegaților, pentru mese oficiale, 96.800 de lei pentru cazare și 343.200 lei pentru servicii artistice, precum scenă, sunet, lumini, artificii și publicitate. Numai că pandemia de coronavirus care a explodat la nivel mondial a stricat socoteala Primăriei Pitești, aceasta fiind nevoită să anuleze cea de 43-a ediție a Simfoniei Lalelelor.


Tocmai din acest motiv lansăm o întrebare publică domnului primar al municipiul Pitești, Cornel Ionică și președintelui PSD Pitești, domnul Cristian Gentea: de ce nu ați direcționat o parte din aceste sume, care cu siguranță au fost identificate și prinse în buget, către lupta pentru combaterea coronavirusului? Dacă se găsesc bani pentru spectacole, oare nu se găsesc bani pentru sănătate? Până acum nu am văzut nicio inițiativă în acest sens, din partea celui conduce destinele orașului Pitești. Pesediștii din conducerea primăriei au tăcut mâlc pe această temă și doar mimează în presă că își fac treaba, în condițiie în care orice mână de ajutor este bună în situația actuală.
“Solicit public domnului Cornel Ionică să le explice cetățenilor municipiului Pitești de ce nu a gândit nicio schemă de ajutor financiar în lupta cu coronavirusul, în condițile în care se găseau sute de mii de lei pentru efecte pirotehnice și de lumini. Acum, domnul primar nu face decât să se scuze că se colectează greu taxele la bugetul local din cauza crizei și că vistieria locală este goală. Ipocrită scuză din moment ce bani pentru evenimente și artificii ar fi fost găsiți cu lejeritate”, a declarat dr. Tiberiu Irimia.
Îi transmitem noi domnului primar că în alte localități, care aveau preconizate diverse evenimente publice sau aveau un plan de donații pentru alte situații, banii au fost folosiți pentru lupta împotriva pandemiei. Nu și la Pitești, unde conduce un primar PSD, total dezinteresat de soarta cetățenilor!

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Articole similare