PoliticăȘtefăneștiȘtiri

Ștefăneștiul nu se dezmite!

În această seară a avut loc ședința extraordinară pentru aprobarea bugetului local la Ștefănești. Lume multă, agitație și vociferări din sală- fără număr.

Câțiva privitori au venit să fure startul campaniei electorale și aici ne vine în minte deputatul Velcea. Total necunoscut publicului, cu excepția vecinilor din Izvorani sau angajaților de la Uzina Dacia Mioveni care încă și-l mai amintesc cum era șofer pe o camionetă crem și le aducea oalele cu mâncare la prânz în cantinele mici, acesta a vrut să se remarce prin populism. A propus asfaltări și drumuri în ultimul ceas cu trei miliarde luate de la Centrul Cultural Ștefănești, vorbind cu dispreț despre cultură și copii.

Nimeni nu ia partea conducerii (ilegale) a Centrului Cultural Ștefănești, mai ales revista noastră. Știm că managementul e defectuos, că activitățile din ultimele 6 luni s-au făcut doar cu mila sau ura altor instituții de cultură din județ iar viziunea, pasiunea și aportul angajaților a fost zero cum știm și interesele bolnăvicioase ale celei care conduce vremelnic acestă instituție, numită ilegal, desigur, fiindcă nu poți lua o fată de pe stradă , fără legături cu UAT Ștefănești să o pui director. Doar Prefectura Argeș și Curtea de Conturi încă nu au înțeles deși s-au scurs câteva luni bune iar aghiotantul lui Velcea ( Mădălin Soare) i se adresează cu ”doamna directoare”, deci îi recunoaște impostura, prin urmare, e bine când e bine! Dacă „directoarea” prezenta proiectul de management pe 5 ani aprobat de consilierii locali în 2018, al fostului manager cu suma obligatorie din programul minimal, altfel stăteau lucrurile, se numea că a fost încălcată o altă hotărâre de CL și nu s-a respectat OUG 189, dar impostorii nu știu carte iar profesorii rămân fără salarii.

S- a votat bugetul cu amendamentele făcute de către Comisia de Buget-Finanțe unde Dorin Bărbuceanu a avut propuneri la fiecare capitol, în mare parte direcționând banii către școli și locuri de joacă în curtea școlilor.

Nimeni nu a avut alte inițiative în materie de proiecte cu o excepție.Printr-un amendament făcut de Marian Gubavu, consilier local din zona Blocuri, pentru care s-a bătut vreo 15 minute și de frica angajaților care nu notează tot ce se discută și se aprobă a întrebat pe toată lumea, verificând și filmulețele ședinței, s- au relocat 2,4 miliarde de lei vechi spre a fi redirecționați către execuție- forare pentru izvorul de la Blocuri. O realizare importantă pentru locuitorii din zonă, cei mai numeroși, pentru care acest loc cu apa lui înseamnă enorm.
Constantin Pacioianu , consilier independent din Valea Mare,a propus să nu se facă corp nou pentru sala de mese la grădinița cu program prelungit de la Blocuri ci banii să fie redirecționați pentru asfaltarea drumului către Valea Mare, spre locuința sa. Pentru cei proaspăt mutați în Ștefănești vă informăm că Păcioianu lucrează la o cantină subordonată Primăriei Pitești și ”independentul” de el a câștigat cu voturile PSD și naivitatea oamenilor de la biserică iar declarația sa de avere poate să îi facă invidioși pe mulți milionari ai orașului, dar despre asta în alte articole.

Consilierii au fost bombardați din public și cu Podul Negrilești, fotbal sau pistele pentru bicicliști. O vie polemică a stârnit și prețul gunoiului, primarul orașului propunând un recensământ pentru a fi identificați locuitorii reali ai orașului. Lupta continuă mâine de la 16 în ședință ordinară!

Vom reveni!

Articole similare