CulturăPolitică

Singurul eveniment dedicat culturii în Argeș a fost organizat de PNL Argeș

De ziua Culturii Naţionale, Teatrul Victoriei din Piteşti şi-a deschis larg porţile pentru a-i găzdui pe argeşenii care au decis să aducă un bine-meritat elogiu acelor străbuni care au făcut posibilă existenţa lor, ca fapt istoric, geografic şi, mai ales, cultural.

PNL Argeș prin Comisia de Cultură, Culte și Minorități a organizat evenimentul ”Argeșenii în cultura națională”.

Vorbitorii, persoane cunoscute ale vieții publice argeșene, au prezentat aspecte marcante din istoria şi cultura argeşeana ca parte integrantă a istoriei şi culturii naţionale.

Artiști talentanți, majoritatea la început de carieră, au prezentat momente artstice de mare virtuozitate.

Primari inimoși, președinți de organizații, intelectuali veritabili,liberali sau oameni normali care văzuseră pe rețelele de socializare evenimentul au ascultat cele mai frumoase povești despre Argeș Și Muscel.

Prefectul Radu Perianu a ținut și un mic discurs fiindcă 15 ianuarie pe lângă Ziua Culturii Naționale, Ziua poetului Mihai Eminescu este și ziua în care se împlinesc 33 de ani de la reînființarea Partidului Național Liberal.

Tocmai de aceea spectacolul a debutat cu vocea lui Ionel Brătianu, singura înregistrare păstrată, când vorbește despre cultură.

Un moment aparte l-a constituit evocarea sfinților din cultura argeșeană: Teofana, Neagoe Basarab și Pafnutie(Pîrvu Mutu Zugravul), cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Calinic, un iubitor și protector al culturii.

Cei prezenți au considerat că evenimentul a fost unul rafinat, plin de patriotism și momente frumoase sau inedite, chiar dacă a ținut cam mult.

Organizatorii au dorit să facă o bucurie tuturor și să arate că se poate face cultură de calitate fără miliarde.

Articole similare