PoliticăȘtiri

Silvio Berlusconi donează 10 milioane de euro pentru Lombardia

Fostul premier al Italiei, miliardarul Silvio Berlusconi, va dona zece milioane de euro regiunii Lombardia (nord), cea mai afectată din Italia de coronavirus, pentru a crea locuri de internare la serviciile de terapie intensivă, a anunţat marţi partidul său, informează AFP.

„Am decis să pun la dispoziţia regiunii Lombardia, printr-o donaţie, suma de zece milioane de euro, necesară pentru realizarea unui serviciu de 400 de paturi pentru terapie intensivă dar și pentru alte urgențe”, a precizat președintele Forza Italia într-un comunicat.

Săptămâna trecută, miliardarul de 83 de ani se afla la Chateauneuf-Grasse, în sud-estul Franţei, potrivit primarului comunei. Cotidianul italian La Stampa a informat că el a părăsit Milano, capitala Lombardiei, pentru a se duce în Franţa, în scopul „de a trece, cu mai multă seninătate, peste momentul foarte dificil” trăit de Milano.

Italia, ţara europeană care plăteşte cel mai greu tribut pandemiei de coronavirus, a depăşit luni pragul de 2.000 de morţi, cu 349 de decese în doar 24 de ore: 2.158 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 1.420 doar în Lombardia.

Săptămâna trecută o serie importantă de vipuri au donat și ele milioane de euro în lupta cu coronavirusul. Giorgio Armani, Ronaldo sau Bernard Arnault sunt doar câteva nume mari care încarcă să ajute în lupta cu boala.

Articole similare