Politică

Și titlul de ”mincinosul anului” se acordă lui…Velcea de la Ștefănești!

Pe vremea PCR, al cărui continuator direct și principal moștenitor este PSD, se difuza un cântec patriotic, care era definitoriu pentru prostia celor care conduceau România, al cărui principal vers suna așa: “Partidul minte, partidul minte, minte luminată”. Ca și azi, conducătorii țării și partidului doar mințeau, de minte în capetele lor nici neputând fi vorba, unde mai pui că și “luminată”.

Cel mai elocvent exemplu este Nicolae Velcea. Sărăcuțul, a ajuns primar la Ștefănești, orașul unde au trăit mari cărturari, locul care a dat României 7 premieri, unde la fiecare trei case găsim un profesor, un medic sau un intelectual( fără buletin de Ștefănești, încă). Fără prea multă școală dar cu școala vieții făcută pe camioneta în care transporta la Uzina Dacia alimente pentru bucătarul acelor timpuri, Ion Georgescu, individul are impresia că își poate permite pe banii locuitorilor orice, inclusiv să manipuleze opinia publică.

Doi oameni de cultură: Axinte de la Vacanța Mare și Velcea de la Ștefănești ăntr-un duet perfect

După ce s-a ascuns în spatele motivației că ulițele sunt înguste sau a dat vina pe ”greaua moștenire” lăsând din nou locuitorii fără autobuze, a tuns iarba și a strâns gunoiul dând mereu comunicate de presă pentru aceste mici chestiuni de bun simț, individul s-a obrăznicit și a spus cea mai mare minciună din ultimii ani.

Astfel, cu toții am aflat că Velcea la ședința de Consiliu Local din 3 noiembrie de la el inițiativă a pus pe ordinea de zi schimbarea denumirii Haltei de Mișcare Ștefănești (cunoscută locuitorilor urbei drept “#Gara Florica”) în H.M. “Ion C. Brătianu”, acesta fiind votat în unanimitate de către consilierii locali.

“Le mulțumesc colegilor consilieri pentru susținerea acestui proiect de suflet pentru #Ștefănești! Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu cetățeni ai orașului, cu reprezentanți ai CFR și nu numai, am inițiat acest proiect în semn de respect și apreciere pentru personalitatea lui Ion C. #Brătianu care este un adevărat simbol al Ștefăneștiului și unul dintre cei mai importanți oameni politici ai României.” Să îți vină să vomiți și mai multe nu!

În realitate, pe oamenii de la Gara Ștefănești care se luptă cu câinii, cu un copac ce stă să cadă pe acoperiș și multe alte neajunsuri nu i-a băgat nimeni în seamă. Velcea e doar un impostor care se folosește de niște simboluri sfinte să își legitimeze poziția probabil și la sfaturile prețioase al Simonei Bucura și a altor tovarăși care fac la fel.

Hartia care demontează minciuna lui Velcea

Realitatea este că Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a început în luna august 2022 acest demers absolut necesar pentru a reda memoria istorică acestui loc de referință. Deși inițial se dorise revenirea la vechea denumire de Florica, dinainte de 1946, pentru miile de kilometri de cale ferată și șosele făcute de cel mai longeviv premier liberal din istorie, pentru tot suportul de care s-au bucurat primii ingineri de căi ferate români , pentru faptul că acest om făcuse din această gară o adevărată destinație a puterii, opțiunea președintei PNL Argeș care a fost o vreme și președintele Partidului Național Liberal, a fost cea de ”Ion C. Brătianu”.

Alina Gorghiu ș tabloul pe care îl ține la loc de cinste în biroul său, cel cu Ion C.Brătianu

Acest proiect de suflet pentru istoria Argeșului va fi dus la bun sfârșit de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, domnul Iani Popa, cel care a introdus în 15 noiembrie la Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA propunerea și a purtat discuții cu toți factorii implicați, inclusiv cu administrația locală din Ștefănești.

Această gară a fost construită inaugurată la 1 iulie 1887 la inițiativa fostului Prim ministru liberal și la acel moment se numea Gara ”Florica” fiind o parte a derivației Golești – Câmpulung. De-a lungul timpului, a devenit un loc istoric, prin ea trecând nenumărate personalități, membri ai familiei Brătianu, oaspeți ai acestora, colaboratori sau prieteni aduși aici cu toții de dragostea purtată României.

Articole similare