PoliticăȘtefănești

ȘI MIUȚESCU L-A PUS ÎN SFÂRȘIT LA COLȚ PE DAN MANU! VILA FLORICA REVINE LA MINISTER

Astăzi, PNL  a reușit să dea o palmă morală importantă PSD-ului. Se poate spune că Adrian Miuțescu a reușit să fie cea mai puternică voce care s-a auzit la București și chiar ”Bucureștiul” a venit în Argeș.

Ca să ne exprimăm popular și să sintetizăm într-o frază vom spune:” Și mâna greblă i se făcu!”.Dar nu pentru el ci pentru tot ce reprezintă în memoria colectivă Vila Florica. Așadar, după multe umilințe, refuzul manifestat de Consiliul Județan Argeș reprezentat de Maria Dinu, administrator și împărțitoare de bice tuturor nepesediștilor, când toată suflarea liberală în frunte cu Ludovic Orban a fost lăsată la porțile Vilei Florica chiar în 24 mai, Ziua Partidului Național Liberal iar cererea de a sărbători cum se cuvine evenimentul a fost respinsă, a venit și ziua dreptății.

În timp ce ministrul Culturii participa la un eveniment desfășurat la Memorialul Închisorii Pitești, Dan Manu, președinte, încă, al Consiliului Județean Argeș s-a deplasat la fața locului cerând concesiunea Vilei Florica pe 49 de ani, contractul de comodat expirând iar cel care este proprietar fiind chiar Ministerul Culturii care în 2017 și-a exercitat dreptul de preemțiune. A plecat rapid și negru ca paltonul, înțelegând probabil că o răzbunare de-o zi l-a costat cel mai important simbol al Argeșului.

Tot pe la aceași oră, Ludovic Orban, premier, prieten al lui Adrain Miuțescu și un om profund aatașat de  Vila Florica făcea niște declarații care au făcut înconjurul internetului!

flor 72338

 

„Am aflat astăzi o veste pe care nu mă pot abţine să nu v-o împărtăşesc. După cum ştiţi, în acest an, pentru prima oară, pesediştii din Argeş ne-au interzis să aniversăm înfiinţarea PNL, pe 24 mai, ne-au interzis să sărbătorim această aniversare la Vila Florica. Există un Dumnezeu în toate. Vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii, pentru că se încheie perioada de dare în administrare către Consiliul Judeţean Argeş”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

El a adăugat că va trebui pregătit „un proiect serios”, astfel încât Vila Florica, „locul în care s-a făcut istorie”, să revină cu adevărat în patrimoniul cultural şi „să servească generaţiilor de astăzi, pentru a ne readuce aminte de marile realizări ale înaintaşilor”.

ziaristi 25b99

La conferința de presă susținută la sediul PNL Argeș, ministrul a anunțat că va face din Vila Florica un muzeu național. S-a plâns de asemenea de faptul că site-ul, datele și alte informații sunt neactualizate. Ziariștii, niște împielițați, s-au transformat și ei din interogatori în micuți ”pârâcioși” despre cultura, monumentele și situația anumitor instituții de cultură din județ făcându-l pe ministru să exclame:”Sunteți extraordinari! Nu am văzut niciodată o presă mai bine informată și de ajutor unui ministru!”

Tot la conferință acesta a lăudat familia Axinte prentru străduința pe care și-o dă pentru Muzeul Memorialului Pitești și a promis că va trimite  Corpul de Control să verifice cum s-au desfășurat faptele în legătură cu Turnul și Uzina de Apă de la Ștefăneștti, Ferma Florica lăsată în paragină de proprietari sau de ce Vila Florica, bun care aparține statului, are două lacăte pe poartă, unul al Consiliului Județean Argeș și unul al celui care a luat la preț de vilă Turnul Astronomic construit de Petre Antonescu.

Nu va fi neglijată nici modalitatea de a ocupa  o funcție în instituțiile de cultură fără concurs mai mult de 240 de zile sau situația anumitor clădiri din Pitești.

Cristian Mitrofan a anunțat și el că se lucrează la modificare anumitor paragrafe din OUG 189/2008 care permit în momentul de față ca managerii culturali să fie la cheremul autorității când vine vorba de evaluarea anuală.

Una peste alta, ziua a fost un succes pentru PNL Argeș iar rezultatele nu vor întârzâia să apară.

Articole similare