PersonalitățiPolitică

Și cel mai performant primar liberal din Argeș este…

Pe Valea Topologului, într-un ținut de basm unde locuiesc o mie de locuitori, fiindcă alți o mie au plecat prin lume și de la Los Angeles până la Grenoble e plin de ei, se află o localitate numită Poienarii de Argeș, condusă de un primar care s-a întors din Spania și câștigă mereu alegerile cu cifre care încep cu 8.

Dragoș Boncea, primarul comunei Poienarii de Argeș, este probabil cel mai ambițios om din aceste locuri. Nu există fond european sau guvernamental pe care să nu îl acceseze. Nu există vreo investiție sau om de afaceri care să treacă prin Poienari și primarul să nu îl convingă să rămână.

Dacă cineva e bolnav și locuiește în Poienarii de Argeș îl vizitează de două ori pe zi, cheamă doctorul și îi ia medicamente. Dacă cineva e plecat în afară sună toată comunitatea să se asigure că e bine și loc de muncă și casă. Ce dacă localitatea mai are puțini copii! Au cel mai tare loc de joacă cu bani cam de 8 ori mai puțini decât cel de la Ștefănești. Băncile din Poienarii de Argeș sunt peste mobilierul urban al oricărui primar cu fițe din orașele argeșene. Există vreun vip originar din Poienarii de Argeș sau din comunele învecinate? Il laudă, îl distribuie, îl cheamă. Singurul lucru pe care a promis că nu îl va face niciodată este ziua comunei, preferând să investească banii pentru un nivel de trai european. Ce îl mai face special pe Dragoș Boncea? Că e dintr-o bucată, nu are nimic de pierdut și oamenii care nu vor să fie mințiți îi caută prietenia. Și mai are ceva! E un om de echipă! În ciuda notorietății și credibilității de care se bucură, când vine vorba de comună nu apare fără viceprimar și mereu își laudă echipa.

Și în aceste zile primarul Boncea a obținut un contract prin Programul „Anghel Saligny”, în valoare de 10 milioane lei pentru „canalizarea și epurarea apelor uzate menajere în comună”.

Articole similare