Politică

SECRETELE DE PAHAR ALE LIBERALELOR ARGEȘENE

Școala de Vară a Pensionarilor Liberali din vara aceasta s-a bucurat de prezența unor bătrâne plecate de-acasă cu chef de distracție și băutură. Ca să mai scape de-o grijă, acasă, președinta Organizației de Femei Liberale, Olimpia Doru, și-a trimis mama și soacra în “tabără”, ca ea să-și vadă liniștită de politică, după cum spun unele voci din partid. Însă, nu le-a trimis singure, ci alături de prietena liberală Dorina Stanciu(și președinta Organizației de Pensionari a PNL, cu funcție și la nivel central), mai cunoscută în anumite medii cu pseudonimul de “ficusul roșu”.

Știind apucăturile amândurora, odată scăpate de sub ochiul ager al fiicei/norei, Olimpia s-a gândit că Dorina  va tempera elanurile bahice ale bătrânelor, ca să nu-i mai audă urechile una și alta, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Numai că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de-acasă și în loc să le trimită cu gardianul după ele, le-a trimis, de fapt, cu încă o colegă de distracție. Lucru cât se poate de practic, având în vedere că era drum lung până la hotelul în care erau cazate femeile, din Eforie, iar formele de relief întâlnite în cale necesitau să se mai care una pe alta, la intervale de timp egale.

Astfel, după ce s-a despărțit de Vasile Blaga și Cezar Preda, alături de care Dorina Stanciu a avut onoarea să prezideze ședințele de partid,  liberala a trecut la munca de jos. A cărat valorile partidului, pe rând, până la hotel, astfel încât, la raportul pe care avea să-l dea de dimineață prietenei ei, Olimpia, să iasă că și-a îndeplinit sarcinile de partid. Oricum, prin telefon, nu ajungea și mirosul respirației celor două. 

Articole similare