MondenPolitică

SECRETARA-I CA O RÂIE,TE MĂNÂNCĂ ÎN PRIMĂRIE

 Articolul nostru ”La viceprimar în birou,ce distracție,ce mișto!”a stârnit valuri de reacții; de la zâmbete la revoltă,de la compasiunea sinceră pentru Zidaru și până la invidia că secretarele lor n-au fete așa sexy să stea la ușă. Există, însă, și șefi de instituții publice, primari și alt fel de decidenți care au analizat problema serios, îngrijorați fiindcă se încalcă legea, mai ales că se lucrează cu informații confidențiale. Și uite așa, o știre anecdotică, mondenă, a devenit subiectul de administrație dezbătut de la Arefu până la Izvoru, de la chefuri și până la depunerea de coroane,de la serbarea lui Moș Nicolae până la coada de la Sfintele Moaște.

Considerăm că viceprimarul Zidaru ar trebui s-o ia deoparte pe secretara sa și să-i citească cu voce blândă o poveste, pentru liniștire. Îi recomandăm Legea 7/2004, mai cunoscută și sub numele de “biblia funcționarului public”; aceea care ar învăța-o ce are de făcut la vederea unui ziarist, recte , contribuabil. (http://www.euroavocatura.ro/print2.php…). Mai mult, ar trebui s-o și precheziționeze dimineața, la venire, deoarece femeia înregistrează pe toată lumea, de la primul șef și până la cel mai amărât ziarist. Bașca, femeia nu cunoaște legea de nicio culoare, nici a administrației publice și nici statutul unui funcționar public, de-și permite să-și dea cu părerea despre cât de des și când ar trebui să vină în primărie un ziarist, un profesor, un contribuabil. Aceasta crede că doar în ziua de audiențe se poate face așa ceva, pentru că în ziua aceea nu e la serviciu. 

După materialul publicat zilele trecute, reacțiile celorlalți primari, chiar din partidul șefului său, n-au fost

deloc măgulitoare la adresa femeii. Mulți ne-au spus că a doua zi ar fi prestat la mătură pe stradă, alți primari din județ ne-au spus că ar fi mutat-o disciplinar sau ar fi detașat-o pe o altă ramură sau la un ghișeu. Foștii elevi ai vicelui Zidaru ne-au spus că la fel se comporta și pe vremea când era profesor, cu obraznicii clasei, adică îi lăsa în plata Domnului.zidaru

Oamenii simpli, de pe facebook, au considerat că este o bătaie de joc ce se întâmplă în instituțiile publice și pe banii contribuabililor, iar doamna ori e pila cuiva de stă acolo, ori știe multe despre șeful său. Am fost sfătuiți să facem sesizări(noi nu ne coborâm la așa nivel), iar cei mai mulți demnitari,primari și directori au ținut neapărat să arate articolul și subalternilor cu mesajul”Voi să nu faceți așa ceva că zburați!”
  Secretara,spun gurile rele, a povestit prietenelor care au spus altor prietene , că are mai multe înregistrări și  cu șeful său. Oare, cu câți angajați ai primăriei mai are astfel de înregistrări de nu este sancționată în niciun fel? Există niște legi care ne dau dreptul să fim în antecamera unui funcționar public oricând, în timpul programului, ba chiar să-l deranjăm chiar și când nu este în timpul programului, dacă situația o cere(Legea 544/2001). Însă, ceea ce ne îngrijorează este altceva!11096713 697138160415650 1470207518149438557 n1

Dacă fiica secretarei își petrece tot timpul la maică-sa în birou, că se pare că ea are voie să stea acolo cât și când vrea, poate să aibă acces la orice document. Practic, informațiile cu caracter confidențial ale contribuabililor sunt expuse unui risc foarte mare să devină publice, dacă cineva ar avea interes. Ceea ce ne uimește este altceva. Lipsa de reacție a șefilor săi, în acest caz, în condițiile în care tot județul vuiește și s-au făcut și bancuri pe tema asta. Așadar, primăria n-are șefi cu coa….caracter, dar poate are partidul.

Altfel,articolul nostru a făcut doar 9 mii și ceva de vizualizări fiindcă multora,după vulgaritatea fotografiei le-a fost teamă că este un virus și nu credeau că persoana există în relitate.Ne-am permis sa alaturam niste fotografii cu secretara si unghiile acesteia,asemănătoare cu cele ale fiicei, fiindca,nu-i asa?O poza cât o mie de cuvinte!

Se pare că în urma articolelor noastre,vicele Zidaru a propus un nou concept de represalii în administrația publică locală din România:avertismentul verbal.Iar pentru faptele sale ”de vitejie”,Cornel Ionică,acest primar corect și neîntinat al Piteștiului,a propus-o pe secretară pentru o primă consistentă de Crăciun.

Articole similare