Politică

ROMÂN ÎNLOCUIT DE O NEGRESĂ LESBIANĂ

Chicago, al treilea cel mai mare oraș din SUA și-a ales astăzi noul primar: o femeie de culoare care este lesbiană. Lori Lightfoot, fostul procuror federal a câștigat detașat alegerile în fața contracandidatei sale, Toni Preckwinkle, tot o femeie de culoare, obținând 74% din voturi, scrie Bloomberg.
Lightfoot le-a transmis alegătorilor că victoria sa reprezintă „un mandat pentru schimbare” pe durata căruia va lupta contra corupției, va accepta diversitatea și va primi imigranți, spunând despre politicile lui Trump că promovează un „climat de ură și frică”.
Rahm Emanuel fostul primar al oraşului Chicago, este nepotul unui imigrant român care a ajuns în Statele Unite în 1917, scrie Bucharest Herald. Mama lui Rahm, Marsha Emanuel (născută Smulevitz), este fiica unui imigrant moldovean care s-a remarcat ca boxer, dar şi ca lider de sindicat.descărcare 664c0
În 2011,imediat după aflarea rezultatelor scrutinului din Chicago, Rahm Emanuel a declarat: „Este o mare realizare pentru mine, Rahm Emanuel, nepotul lui Herman Smulevitz – care a venit în acest oraş (n.r. Chicago) în 1917, de la graniţa ruso-română, pe când avea 13 ani, pentru a scăpa de pogromuri (n.r. ucidere în masă a minorităţilor) – şi fiul lui Benjamin Emanuel, care a venit aici în 1959 din Israel, pentru a începe o carieră medicală”.
Chicago este al treilea oraş ca mărime din SUA şi adăposteşte între 50 şi 65.000 de români, conform ultimului recensământ.

Articole similare