Politică

”PUCIȘTII” VERSUS MIUȚESCU. LOAZELE ȘI VALOROȘII DIN PNL ARGEȘ

A fost odată, în istoria tumultoasă a României un boier de excepție de la Ștefănești care s-a supărat pe Vodă al lui, deși luptase să îl aducă la cârma țării, numit Ion C. Brătianu. Și-a vândut două moșii din averea proprie și a plecat prin lume întorcându-se cu cel care avea să devină Regele Carol I. După câțiva ani s-au supărat(vezi momentul Republicii de la Ploiești), regele l-a băgat câteva ore la închisoare dar a existat imediat reconcilierea și România a cunscut o înflorire fără precedent.

În vremea noastră, niște fruntași  liberali din Argeș pe care presa i-a denumit ”puciști” și-au dorit să îl aibă ca lider pe cel mai carismatic politician liberal al vremii-Rareș Bogdan. Au făcut memorii,drumuri la București și tabele cu semnături. Rareș Bogdan este ”number one”, a spus-o chiar și Iohannis. În campania electorală fiecare candidat are nevoie de un ”number one” precum Rareș Bogdan. De ce ar veni el să fie number 31, adică locul pe care s-a aflat Argeșul la europarlamentare(o poziție în creștere, a fost și mai rău)? O dorință nepotrivită într- un moment delicat-campania pentru Cotroceni. Practic problema se pune în acest moment între Iohannis și PNL Argeș. Din luna decembrie, fiindcă alegerile sunt cu neputință atât în Argeș cât și în celelalte filiale, s-ar putea opta pentru Rareș Bogdan ca supervizor de la București.PNL l-a trimis în 2003 pe Cristian Boureanu într-o astfel de poziție și președinte era tot Adrian Miuțescu. Atenție însă ce ne dorim fiindcă ar putea să se îndeplinească. Revista noastră vă face o scurtă trecere în revistă a celor două tabere amintindu-vă că și Rareș Bogdan provine din lumea presei, face analize serioase în ceea ce privește activitatea și istoricul fiecăruia și mai ales este un tip profund de dreapta care nu va tolera cârdășiile ordinare și de notorietate ale unor liberali sau rezultate mediocre.

TABĂRA ”PUCIȘTILOR”

În mare parte sunt primari nemulțumiți că au ținut povara tuturor alegerilor și nimeni nu le-a mulțumit sau nu i-a mulțumit public, conducerea plecând la BEC  fără niciun reprezentant al edililor liberali. Câțiva dintre ei nu vor mai câștiga următoarele alegeri, câțiva au probleme judiciare dar sunt și câțiva de neînlocuit cu rezultate bune care vor trece testul discordiei indiferent de conducere. Dragoș Boncea a câștigat mereu alegrile cu peste 90 la sută, acum 10 ani punea umărul la alegrile din Spania și deși vine dintr-o comună mică a reușit să atragă investitori importanți și să ofere tot confortul. La Izvoru, Claudiu Neguț spre deosebire de mulți alți colegi a câștigat cu 70 la sută, se poate lăuda cu o majoritate confortabilă în Consiliul Local.Corina Dună de la Mozăceni este de asemenea un primar iubit, a învins PSD în patria lor iar nemulțumirile ei sunt minore și de rezolvat la masa negocierilor. Practic ar putea fi folosită mai des în spațiul public, având o prezență plăcută și de profesie dascăl ar face față cu succes dezbaterilor iar liderii să manifeste mai multă atenție în a nu-i submina autoritatea în zonă. De neînțeles devine Ion Baicea, ambițiosul primar de la Costești care a fost susținătorul numărul 1 în 2017 în ceea ce-l privește pe Adrian Miuțescu, recomanda tuturor să îl voteze atât pe el cât și întreaga echipă.Primarului Dumitrache de la Poiana Lacului, una dintre vocile care acuză actuala conducere în 2017 la alegerile interne, îi reamintim că a plecat după ce s-a anunțat președintele fără să mai voteze nici el nici delegații  alți membrii în conducere ca să poată fi reprezentat.70842385 3012631185419676 9215297068841566208 n edf9e

Pe lângă acești primari există și multe loaze care s-au agățat de proiect sau poate au reușit să îi convingă iar micile frustrări ale primarilor au devenit arme în mâna adevăraților frustrați pe  care îi înebunește acum gândul că nu vor mai prinde nicio funcție. Radu Perianu, ex-președinte la PNL Pitești, cu zeci de contacte în zona PSD și coleg cu Teo Nicolescu, condamnat în dosarele A.N.R.P. este adevăratul „autor” al acestor mișcări create pentru a destabiliza PNL, probabil la îndemnul vreunui pesedist cu dare de mână. În vremea lui, PNL a obținut la Pitești scorul de 9 la sută iar toți membrii erau direcționați să voteze cu oricine dar nu cu Narcis Sofianu. Pe lângă tinerii pe care i-a ”păpușărit” până și-au pierdut și calitatea de membrii acesta l-a atras în luptă pe fostul consilier județean Dumitru Moise, un alt abonat la miliardele publice gestionate de PSD și pe Bogdan Badea, consilier local la Ștefănești cu soție de neclintit din fotoliul de șef la OPC Argeș. 

La aceștia se mai adaugă veșnicul perdant de la Topoloveni, Gabriel Vasilescu-consilier județean și om de afaceri descurcăreț în toare regimurile, Valeriu Jinga- o fosilă a politicii care reprezintă orașul Ștefănesti dar a cărui mare calitate a fost amabilitatea cu vânătorile când era director. Nu l-am văzut pe Vasilescu țipând precum Traian Paparete sau alții la Topoloveni când a venit Dragnea cum nu l-am văzut nici pe Jinga legându-se cu lanțurile în semn de protest că Vila Florica sau Muzeul Golești, instituții de cultură din orașul care îl trimite în CJ Argeș, au devenit proprietate PSD și să semnaleze abuzurile. Nici Tică Emanuel nu va face o figură frumoasă în fața liberalilor cinstiți de la București când se va afla că fiul său a fost angajat la Consiliul Județean în schimbul unei mâini ridicate pe care acesta o oferea la proiectele PSD. Nu mai zicem de parada pe care o face în legătură cu confesiunea sa(penticostală) uitând să spună că este unul neînsemnat ierarhic sau cum să explic mai bine?E ca și cum doamna de la lumânări e mai tare ca preotul sau episcopul.

Putem scrie despre fiecare câte ceva dar cum scrisul obosește, trecem la tabăra următoare!

TABĂRA LUI MIUȚESCU

Venind de la Curtea de Argeș, președintele PNL Argeș are în nordul județului cei mai mulți susținători.Bogdan David, fost viceprimar și PNL Câmpulung și-au arătat mereu susținerea trecând elegant peste niște contre de la începutul carierei politice ale lui David când, să vezi ce e viața, Miuțescu mersese pe mâna lui Bogdan Badea, cel care acum bate județul să strângă semnături contra sa. Primarul Tarbă și alți câțiva primari s-au poziționat în favoarea sa mergând pe cuvântul munteanului care nu și-l ia înapoi.La Curtea de Argeș are o largă susținere chiar dacă mulți mai mustăcesc în ceea ce-l privește pe Cristian Mitrofan plecat fără să cugete o vreme scurtă la PSD când s-a dat celebra ordonanță. Nici la Ștefănești, Dorin Bărbuceanu- om trecut prin foc și sabie,  primar de 4 ori,nu a marșat împotrivă în ciuda apropiaților. La Pitești atât Coteț cât și Ana Stan-persoană cu mare notorietate sau doctorul Tiberiu Irimia nu s-au alăturat demersului ci au condamnat public întâmplările.70314234 2420499848216976 4137696520017281024 n 9cc9f

Președinta de la Organizația de Pensionari este cu Miuțescu deși atât ca și consilier local cât și ca înfățișare sau abordare este o piatră de moară pentru partid. Din cauza ei, multe femei importante au părăsit în liniște partidul sau au făcut pasul în spate, vezi Anca Barbu sau doamna Paul,fosta șefă de la Ambulanță.Multora li se pare inacceptabil la 70 de ani să poți tocuri de 12, blugi mulați, să vrei să fii doar tu miezul, deși PNL nu este un partid cu mare trecere la pensionari, să vorbești incorect gramatical, să votezi cum zice Ionică sau Gentea care te trimit în excursii și să bați toate localitățile ca și cum ești mare vector de imagine.

Nae Eugen sau Gheorghe Alecsei sunt consilieri județeni omniprezenți în toate pozele și la toate evenimentele lângă Adrian Miuțescu, primul însă mânâncă mereu bătaie de la Obama, așa cu îi place să îl alinte pe primarul de la Stâlpeni și nu a câștigat niciodată alegerile iar celălalt este absent de la lupta în comisii din C.J.Argeș. 

Noul intrat în PNL, Emanuel Soare, prorector la Universitatea Pitești și-a exprimat susținerea pentru Adrian Miuțescu, acesta punându-l și pe lista de la europarlamentarele din mai.

Narcis Sofianu s-a poziționat de partea lui Miuțescu el fiind cel mai bun cunoscător al tarelor aduse de Perianu și ai lui. Și la Miuțescu în tabără exemplele pot continua dar vrem să încheiem cu cei mai atacați oameni ai momentului.59369502 1247881958709068 6969969234000478208 n 78065

Florentin Popa-secretar general PNL Argeș este considerat unul dintre oamenii devotați președintelui dar și partidului .Fost viceprimar la Vedea, un obișnuit al posturilor de televiziune, acesta a pierdut alegerile în 2016, responsabil de zonă fiind chiar o domnișoară PNL al cărui tată îi era contracandidat lui Popa de la un alt partid . Această experiență dar și altele la fel de neplăcute dar și o bună cunoaștere a administrației l-au adus ca omul nr 3 în PNL Argeș. Obișnuit cu disciplina și rigurozitatea dobândită pe vrema când era foarte tânăr și a lucrat ani buni ca administrator al clădirilor Clubului Fenerbahce, că nu degeaba armata otomană a dominat sute de ani, acesta este foarte atent și probabil pisălog cu organizațiile din județ cerându-le regulat situații, hârtii și câte și mai câte. De la numărul de membrii care vin sau nu la un congres până la semnături, cereri sau adeziuni, toate trec pe la el.Asta înseamnă putere dar și mare răspundere nu mai vorbim de invidie și enervarea celor din jur care nu îl pot înjura direct pe Miuțescu.

Gelu Tofan- vicepreședinte PNL, purtător de cuvânt al PNL Argeș are cea mai vizibilă misiune prin poziția sa apare mereu la televizor, interacționează cu presa, scrie comunicate, alege sau șterge pozele evenimentelor, vorbitorii de la conferințe sau emisiuni, toate motive de supărare și frustare în rândul unor primari sau lideri cu pretenții. Notorietatea sa a crescut mult și grație acestei poziții iar mulți i-ar vrea capul sau locul. Pe lângă povara funcției acesta mai poartă și povara nevestei. Angajată din 1996 la OPC Argeș, fost director ala aceleași instituții, aceasta este frecvent amintită în disputele politice. Norocul lui Miuțescu și al PNL Argeș e faptul că Tofan are mereu replica în buzunar și spre deosebire de alții, făcând o facultate la timpul ei, are capacitatea să doboare în postări sau pe platouri adeversarii.

Are PSD vreun amestec în aceste lucruri? Cine și-a băgat coada?  Vor pleca unii? Sunt întrebări retorice! Ceea ce știm, conform ultimelor sondaje este faptul că Iohannis se apropie de o victorie sigură și ambele tabere au fost încurajate să lupte pentru acest numitor comun. Atât Orban cât și Rareș Bogdan a trimis pe toată lumea la muncă.

 

 

 

 

Articole similare