Politică

PSD PEDEPSEȘTE ROMÂNII DIN DIASPORA CU AMBASADOAREA RUȘINII CA MINISTRU

Andreea Păstârnac, propusă ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este ambasador al României în Israel. În vârstă de 49 de ani, ea activează în MAE din anul 1993 şi a mai fost ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv. În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.
Jurnalistul român Sergiu Klein, din Israel, a realizat mai multe reportaje despre proasta funcționare a misiunii diplomatice de la Tel Aviv condusă de Andreea Păstârnac . În videoreportajul pe care l-a trimis ziarului Gazeta Românească din Italia scoate în evidență starea de degradare a clădirii ambasadei și dezinteresul funcționarilor față de respectarea normelor ce vizează buna imagine a misiunii.

 

”O simplă privire aruncată la ultimul etaj al clădirii Ambasadei a fost de ajuns pentru a strica prima impresie favorabilă (…) care arată ca după cutremur sau ca o casă abandonată și bântuită de stafii. La data de 16 noiembrie 2015, Ambasada României arăta clar ca o casă locuită de țigani…” comentează Segiu Klein.
Aceia care nu împărtășesc părerile doamnei ambasador sunt și “pedepsiți”: nu sunt chemați la întâlnirile românilor de la ambasadă și nici la recepții sau alte evenimente culturale,la telefoanele pentru programări la Consulat în vederea obținerii de certificate,pașaport sau alte documente nu răspunde nimeni,oamenii străbat sute de kilometrii ca apoi să fie programați peste 7 luni,chiria pe care o plătește statul român pe casa în care stă doamna Păsârnac e de 13 mii de dolari pe lună și câte și mai câte acuze.
Românii disperați din Israel s-au adresat președintelui Iohannis,lui Dacian Cioloș și presei de limbă română din toată lumea încercând să semnaleze toate aceste probleme create de Andreea Păstârnac și foarte probabil,ea nu va deveni ministru chiar dacă va trece de comisii.

Românii din Diaspora care nu au votat aceste partide,practic,care formează acum Guvernul României sunt extraordinar de nemulțumiți și consideră că această nominalizare este o corecție petru ei,o pedeapsă aplicată de PSD,că banii alocați proiectelor se vor duce discreționar la oamenii de partid iar adevăratele probleme vor fi ascunse sub preș.

Articole similare