PoliticăȘtefănești

PSD a ieșit la păscut pe miriștea lui Brătianu la Ziua Ștefăneștiului

”După blocuri suntem noi care te facem pe tine, cetățean și lege!” Iată sloganul care a animat un eveniment mult trâmbițat.

Cu ocazia Zilei Orașului Ștefănești, o dată falsă de altfel, pe care istorici o semnalează în revista Museum, în plin post al Adormirii Maicii Domnului unde numărul bisericilor e mai mare decât cel al satelor, PSD Argeș s-a umplut de mult penibil.

Edilul urbei, un individ cu rezultate mici și la școală și în administrație, rămas fixat cu ideea că a mâncat bătaie la alegerile din 2020 în zona Blocuri, a hotărât fără să citească vreo lege a țării, să organizeze Ziua Orașului Ștefănești în parcare și în spatele a trei blocuri. Lăsând deoparte ilegalitatea acestui eveniment și nici un hectar de pământ pentru ”ostilități”, a scandalizat pe toată lumea cu lista de invitați gen Axinte, Vali Vijelie și mulți alți ”artiști” care au costat vreo 14 mii de euro. Ornamentele, adică niște stegulețe ordinare au fost șase sute de milioane de lei vechi iar exemplele pot continua.

Ce e mai trist? Faptul că nu au fost mai mult de două mii de oameni conform raportărilor oficiale de la Jandarmeria Română și faptul că tot PSD Argeș, în afară de Mânzână cel isteț sau doar bine informat, care brusc a plecat în vacanță, a fost prezent la acest eveniment ilegal.

Bughiu a venit să dea o plachetă într-o bluză de in prin care i se vedeau sfârcurile, Simona Bucura Oprescu a venit cu un discurs de lemn, tocuri și ștrămpișori la 40 de grade, marii deputați în adunarea eparhială a Argeșului s-au prezentat în plin post, în mijlocul grătarelor care sfârâiau, fără jenă și exemplele sau pozele pot continua.

Nci vânzările de înghețată sau mici nu au depăsit Izvoru, Bârla sau Domnești, iar calitatea evenimentului, întreruperile de curent și bazarul ca la Istanbul au lăsat mult de dorit.

Este extrem de curios din punct de vedere juridic daca suprafata extrem de restrânsă înconjurată de blocuri de locuințe unde au fost organizate activitățile dedicate Zilei Orasului Ștefanesti respecta ad literam prevederile legislației în vigoare cu privire la normele de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice , respectiv tulburarea liniștii locatarilor intre orele 13-14 si 22- 8, precum si Planul de evacuare pentru situatii de urgenta in cazul orasului Ștefanesti ( exista un astfel de plan?!) , acordurile prevazute de Legea nr. 126/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, cu cel putin 48 de ore inainte de desfasurarea spectacolului de artificii, acesta fiind interzis : la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri;la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze.

Într-o țară civiliazată, luni dimineață cineva trebuie să demisioneze. Primarul și șeful Politiei Ștefanesti sunt primii care ne vin în minte fiindcă au pus în primejdie viața locuitorilor.

Mai jos lăsăm niște fotografii cu toți cei prezenți, să știți pe cine să nu mai votați sau contați.

Articole similare