PoliticăȘtiri

Primele imagini cu noul prefect la lucru

Noul prefect propus de Guvernul Orban și-a intrat în atribuții pe deplin.

Când am fost să-l vizităm la locul de muncă pentru a vă prezenta primele fotografii în exclusivitate, de la portar până la oamenii întâlniți în lift, ne-au rugat să fim singurii care scriem ceva frumos și sincer despre noul lor șef care le place ”că e tare cuminte, finuț, la început dar nu primește vizite de partid ca alții”. Într-adevăr, în afară de câțiva corespondenți de la ziare naționale care doreau un punct de vedere pe problema cu coronavirusul, nici urmă de foștii colegi PNL, primari, directori sau veșnicii oameni de afaceri cu micuțe interese. Atmosfera este calmă, ușor sobră dar neapăsătoare iar prefectul răbdător, explicit și plin de speranță că va deveni un reformator al instituției. Este îmbrăcat la fel ca și înainte, corect, cu mult bleumarine la care a asortat corect pantofii maro. Hainele sale îmbie spre disciplină, cumințenie și amintesc de vechea ocupație(profesor).

Deși nu iese pe rețelele de socializare sau cu declarații, Emanuel Soare și-a cunoscut deja toți cei 47 de angajați(un număr mic, având în vedere volumul de muncă), recomandându-le respectarea fiecărei virgule din lege și mult respect pentru cetățean.
Prima măsură concretă pe care a gândit-o este trimiterea Corpului de Control al Prefectului oriunde în județ, încă de la prima sesizare, în timp util, nu după luni și rugăminți și vrea ca acest mesaj să ajungă la orice locuitor al Argeșului.
De la 9 la 11, miercurea, e deschis să primească pe toată lumea în audiență și a cerut soluționarea grabnică a petițiilor.
În plan personal și ca imagine, nu a făcut încă vreun pas. Vrea să analizeze atent ce oameni i se vor alătura în cabinet și la cancelarie. Fiindcă este un intelectual, dorește o comunicare cu presa și publicul mai puțin superficială iar în biroul cu mobila vechilor activiști din anii 60 nu a schimbat nimic, până și computerul sau agendele și le-a adus de acasă, cu o excepție.

Un mic elefant cu trompa în sus, apreciat de iubitorii feng-shui, adus de un apropiat care i-a trecut pragul.

Articole similare