Politică

PRIM-MINISTRU DIN BANATUL DE MUNTE PENTRU MITICII DE LA BUCUREȘTI

Fiindcă situația e critică,PSD s-a gândit să propună un prim-ministru lui Iohannis,de nerfuzat.De ce?Gurile rele spun că garantează pentru el Nicolae Robu,evident neoficial.Prietenia dintre Robu și președinte fiind de notorietate.Disprețul față de politica dâmbovițeană a ardelenilor și mai ales a bănățenilor este cunoscută.Există bancuri,există studii,au existat numeroase declarații de-a lungul timpului.MITICII DE LA BUCUREȘTI este denumirea pe care bănățenii o folosesc să-i denumească pe politicieni și factorii decidenți neuitând să adauge că ei sunt din Europa Centrală,nu de Est iar capitala lor era Wiena,până nu demult.Dar cine este acest tânăr ambițios cu studii făcute prin Italia,Germania și Timișoara?

Sorin Grindeanu s-a nascut in data de 5 decembrie

1973, in Caransebes,adică în Banatul de Munte. Este casatorit cu Mihaela,farmacistă de profesie si împreună au doi copii. In anul 1992 a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebes, iar in anul 1997 a absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.
Si-a inceput activitatea profesionala in anul 1998 cand, pentru doi ani, a ocupat postul de preparator la Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. In perioada 2000 – 2001 a fost asistent la aceeasi facultate.
Din luna noiembrie 2001 si pana in 2004 a fost director la Directia pentru Tineret si Sport a judetului Timis. Din anul 2005, timp de trei ani a muncit in domeniul privat, iar din anul 2008 pana in 2012 a devenit viceprimar al municipiului Timisoara.
In anul 2012, la alegerile parlamentare a fost ales deputat de Timisoara, insa a demisionat din Parlament in 29 iunie 2016, cand a castigat alegerile locale si a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Timis, functie pe care o ocupa in prezent.
In perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat pozitia de ministru pentru Societatea Informationala, in Guvernul Ponta.
In anul 1996 s-a inscris in PDSR, care ulterior a devenit PSD, ocupand mai multe functii. Din anul 1998, pana in 2001 a fost vicepresedinte la organizatia de tineret a PSD Timis, din 2002 a fost membru in Biroul Executiv judetean al PSD Timis si membru in Consiliul National al TSD. In anul 2003 a fost ales presedinte executiv al PSD Timis, iar in 2005 a fost ales presedinte al PSD Timisoara si primvicepresedinte al PSD Timis.

Articole similare