Politică

P.S.D.-ul nepensat, neepilat și fără vedere la gleznă

Odată, demult, într-o țară foarte îndepărtată de Europa CIVILIZATĂ, într-un ținut numit Argeș, trăiau niște prinți bogați care își spuneau lideri P.S.D. Avererile lor sporeau de la o zi la alta în ciuda hainelor ponosite afișate sau găuricilor din pantofi arătate prin campaniile electorale prin privatizări, retrocedări sau alte inginerii care stârneau și invidia miliardarilor din vest.

Nu descoperiseră ei încă Parisul sau Milano, se îmbrăcau de la Romarta sau Braiconf dar măcar păreau bărbați. Nu purtau cămăși de in ca Bughiu prin care să li se vadă țâțele, nu plecau fără șosete să li se vadă gleznele iar dacă erau grași își luau un costum mai larg cu vestuță, culoarea oului de rață. Votanții se regăseau în look-ul lor. Cei tineri, dacă erau cuminți și de încredere promovau repede(Mircea Drăghici), cei de la București erau invitați să candideze în Argeș fiindcă mereu se găsea un loc pe liste să fi mulțumită conducerea. Lui nenea Văcă (președintele Senatului României-N.Văcăroiu) niciodată nu i-a lipsit nimic și de țuică până la casă cu pământ în Valea Popii-Ștefănești, a avut tot ce și-a dorit.

Cu materia cenușie nu s-a stat excelent niciodată la PSD Argeș dar nici nu putea să permită Constantin Nicolescu accesul tuturor deștepților ca apoi să facă pe deștepții. Valeca Șerban era suficient!

Pare că lucrurile s-au schimbat mult dar de fapt au rămas cam la fel. Puterea era împărțită georgrafic tot ca azi Analizați fotografia de la conferința de presă! Ion Burnei în rolul Simonei Bucura, Șerban Valeca, Tudor Pendiuc, Constantin Nicolescu și primarul de la Mioveni- Costescu în rolul lui Ion Georgescu.

Ce s-a schimbat? Faptul că erau niște mituri, de neatins și necriticat în presă. Astăzi e tot așa cu presa din Argeș doar că fiecare om poate să își exprime o opinie, să fie la un click distanță de butonul care îl face auzit de întreaga lume.

Articole similare