PoliticăȘtefăneștiȘtiri

Oficial: Piteștiul nu are ZONĂ METROPOLITANĂ! Cetățenii orașului Ștefănești și ai celorlalte 8 comune au nevoie de declarații

Nebunie mare în rândul politicienilor, celor din administrație, ziariștilor și altor comentatori în legătură cu Piteștiul care are sau nu are zonă metropolitană. Radio Șanț a bătut documentele și legea în ultimele 24 de ore,, iar fidelii PSD ce își arogă această realizare măreață, care nu există, au bătut în declarații micuțul grup al celor care știu legea sau au văzut pe propria piele în timp că este o înșelătorie pusă la cale inițial pentru a pune monopol pe transport sau pe niscai fonduri europene.

”Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa ?” a fost întrebarea către Grupul Strategic de Comunicare adresată de autoritățile din Argeș.
”Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).
Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov.
Zonă metropolitană – zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane (Capitala României şi municipiile de rangul I) şi localităţile urbane şi rurale aflate în zona imediată, la distanţe de până la 30 km, între care s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri.” este răspunsul oficial pentru toți cetățenii.
Pitestiul e municipiu de rang II, deci nu avea cum să fie, iar  Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I) „Zona Metropolitană Piteşti” nu a funcționat, ci doar a fost folosită în anumite contexte, spre pildă să lase oarșul Ștefănești fără transport o iarnă, Bascovul fără autobuzul 2, să nu mai zicem că în această construcție a jurisiștilor PSD, comuna Bradu nu apare deloc, deși avem Auchan, Carrefour și alte platforme industriale.

Zona metropolitană nu are un statut, un act constitutiv, doar o foicică pentru câteva chestiuni referitoare la transport. Mai grav este că aflăm cu această ocazie câtă administrație cunsoc unii și cum se joacă” alba- neagra ”cu argeșenii.

Articole similare