CulturăPolitică

OFERTĂ DE NEREFUZAT A MINISTRULUI CULTURII PENTRU ANGAJAȚII DE LA VILA FLORICA

În cursul serii, după conferința de presă de la Vila Florica și acuzele spre sensibilizarea opiniei publice ale lui Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, în ceea ce privește situația angajaților care lucrau în instituție, ministrul Culturii-Bogdan Gheorghiu a transmis un mesaj prin Cristian Mitrofan, vicepreședinte  PNL Argeș și membru în conducerea Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități.

Bogdan Gheorghiu le-a făcut o ofertă de nerefuzat celor 7 angajați invitându-i  de săptămâna viitoare când Parlamentul va aproba înființarea Muzeului Național Brătianu, să lucreze pentru Ministerul Culturii care va avea în subordine instituția.

Juridic, aceștia sunt în subordinea Consiliului Județean care poate dispune disponibilizarea lor sau transferarea către alte entități din subordine sau continuarea activității ca Centrul Cultural Brătianu într-o altă locație și cu alt obiect de activitate. Mâine la ședința Consiliului Județean se va lua o decizie.

De astăzi, până la noi ordine, cel care răspunde de Vila Florica este Cristian Cocea, director al Direcției de Cultură și Patrimoniu Argeș.

Articole similare