MondenPolitică

O descendentă a familiei Medici a devenit prima doamnă a Italiei.

  Luna trecută, Mario Draghi (în vârstă de 73 de ani), a depus jurământul alături de cei 23 de miniştri ai cabinetului său, dintre care opt sunt femei. Executivul include opt tehnocraţi şi 15 reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în parlament care-l sprijină pe Draghi. Acesta este este al 67-lea care a preluat frâiele din 1946 și al șaptelea doar în ultimul deceniu.

Dacă toată lumea știe cine este acest bancher, profesor universitar, personalitate remarcabilă a Italiei și a lumii, revista Forbes socotindu-l ca facand parte dintre cei mai importanți oameni, puțini știu lucruri despre soția sa Serena.

Cuplul, care a stat întotdeauna departe de lumina reflectoarelor, este căsătorit din 1973 și are doi copii. Doamna Draghi, nobilă de la naștere, deoarece este descendentă a soției Marelui Duce de Toscana, Francesco de Medici, Bianca Cappello, este expertă în literatură engleză, potrivit Rador care citează La Repubblica.

La scurt timp după ce Marea Ducesă Ioana a murit, Francesco s-a căsătorit cu amanta sa venețiană, Bianca Cappello. Francesco a construit și a decorat vila Medicea di Pratolino pentru Bianca. Ea nu a fost întotdeauna populară printre florentini. Nu au avut copii dar Francesco a adoptat-o pe fiica ei din prima căsătorie Pellegrina și pe fiul ei Antonio, care a fost adoptat când era nou născut de Bianca. Si Bianca avea origini nobile și venea de la Veneția.

Bianca Capello- sursă: Wikipedia

Articole similare