Politică

Miuțescu și a lui ceată refuzați de conducerea din Modrogan

Groparul uneia dintre cele mai profitabile firme din Curtea de Argeș, liberalul Adrian Miuțescu și alți doi colegi de partid, Gheorghe Alecsei și Cristian Mitrofan, au mers la București deghizați în culegători de folclor și colinde, în ideea că vor găsi susținere să pună un președinte interimar manevrabil pentru a ajunge la alegerile județene delegații potriviți .

Pe principiul “Trei crai de la Răsărit spre Modrogan au călătorit”, personajele în cauză au mers cu procesele verbale trucate, subtilizate de la partid la ultima ședință când au dorit să obțină șefia organizației politice în urma unui puci nereușit. Din păcate sau din fericire, creștinii de la sediul central n-au deschis ușa, întrucât știau că Sărbătorile de Iarnă s-au terminat de pe 7 ianuarie, iar câinii din cartier au plecat deja să cânte, cu covrigii în coadă, pe la mese mai de soi.

  Așadar, folcloriștii din Argeș s-au întors așa cum au plecat, jurându-și că, până anul viitor, să scoată din toate colindele versul de final: “Și la anul când venim, tot așa să vă găsim!” Nu vă pierdeți speranța, domnu’ Muițescu, că roșii s-or mai găsi prin județ ca să faceți ceva bani cu storcătorul pe care l-ați inventat, până vă găsiți iar vreun os liberal de ros! La o adică, puteți reveni la metoda care v-a consacrat; să-i cereți bani de buzunar soției până vă mai puneți pe picioare. În ceea ce-i privește pe ceilalți doi, credem că ar fi timpul să se uite în guri mai aurite decât a lui Miuțescu, dacă nu vor să  rămână doar cu romanțe de of și dor în auz. Poate ați uitat, dar liderul vostru și-a cam pierdut credibilitatea de când a cântat ultima oară fals, la partid, următoarele versuri „S-au scuturat toți trandafirii!”. Dacă stați bine să vă gândiți, în definitiv, scopul folcloric al demersului a fost atins, pentru că ați primit ce-ați căutat. Probabil știți că mai este un cuvânt căruia i se mai spune și folclor, întrucât umblă tot din gură-n gură. 

Articole similare