Politică

MIUȚESCU A ANUNȚAT STAREA VREMURILOR : VOM AVEA SOARE DUPĂ 15 IANUARIE

Al treilea prefect liberal după 1989, va fi Emanuel Soare, prorector al Universității Pitești, 43 de ani, membru PNL Argeș din 14 februarie 2019, după ce va parcurge toate etapele legale. Anunțul a fost făcut azi de Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, fără a intra în detalii și despre alte numiri.
”Sunt profund onorat să fiu în această postură după doar 10 luni de politică unde am intrat” să fac” nu să vorbesc. Sunt nou în politica dar activitatea mea profesională sper să constituie un indiciu important. Sansa PNL  în viitor e să se curețe și să aducă oameni noi. Vin cu un management nou și sper să eficientizez instituția pentru a dobândi încrederea cetățenilor.”
Cel mai probabil, conform declarațiilor făcute în conferința de presă , Emanuel Soare va deveni prefect la jumătatea lunii ianuarie după ce va deveni funcționar public așa cum cere legea actuală.

La votul politic de la BPJ Argeș, Emanuel Soare a avut o abținere și toți membrii ”pentru”, Sorina Marin nu a întrunit niciun vot iar un alt aspirant a obținut un vot.

Primul prefect al Argeșului, după  Regulamentul Organic a lui Kiseleff în Moldova și Tara Românească a fost Dincă Brătianu, tatăl celebrului Ion C.Brătianu. El se mai numea și ”ispravnic” având și rol de judecător al acestui ținut. Înalt, blond și drept la judecată, precum îl descrie Sabina Cantacuzino, fără a cunoaște a scrie sau citi, a rămas în memoria colectivă drept un administrator bun. Fără a cunoaște vreo limbă străină, primea totuși cu multă însuflețire pe toți călătorii străini de vază în casa lui care se găsea pe locul în care este azi Spitalul Bălcescu, fiica sa traducându-i în franceză. Se îmbrăca asemeni consulilor francezi din vremea lui Napoleon și a dat o importanță foarte mare educației copiilor săi punându-i să studieze mai întâi cu Nicolae Simonide, apoi la Paris.

 

Articole similare