CulturăPolitică

MEMORIALUL ÎNCHISORII PITEȘTI ÎN PATRIMONIUL UNESCO

În această seară, la sediul PNL Argeș, a avut loc o conferință de presă susținută de ministrul Culturii și Identității- Bogdan Gheorghiu, la invitația lui Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș și al reprezentantului nostru în Comisia de Cultură și Minorități-Cristian Mitrofan. Este primul ministru care vizitează Argeșul și ține o conferință la sediul PNL la invitația conducerii.

Cu o oră înainte acesta a participat și la un eveniment de excepție organizat în vecinătatea sediului de partid, la Memorialul Închisorii Pitești. Bogdan Gheorghiu a avut numai cuvinte de laudă la adresa familiei Axinte pentru străduința pe care și-o dă în ceea ce privește acest simbol care a devenit emblematic pentru România și ororile comunismului.Acesta chiar a devenit un etalon și un exemplu pentru viitorul muzeu național care va prezenta ororile comunismului. La sfârșit, a făcut și anunțul anului care probabil va face înconjurul României.

”Memorialul Închisoarea Pitești este inclus pe Lista Indicativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în serialul Fostelor închisori comuniste din România alături de Sighet, Râmnicu Sărat, Jilava și Făgăraș, propunere care va fi trimisă către UNESCO în februarie 2020”, a declarat ministrul.

Articole similare