Politică

MAREA ÎNTOARCERE! DUPĂ 82 DE ANI AVEM GUVERN PNL

Ieri, nu s-a schimbat doar Guvernul Dăncilă. Ieri s-a scris o foarte frumoasă pagină de istorie a Partidului Național Liberal și a României. După 82 de ani, România are un guvern liberal, condus de președintele Ludovic Orban. În 1937, Tăttărăscu își înceta mandatul după doar o lună și două săptămâni(17 noiembrie-28 decembrie), urmând Octavian Goga, Patriarhul Miron Cristea și o serie de întâmplări nefaste României.

Aseară la Cotroceni toată lumea a zâmbit, satisfacția și rezultatul este unul uriaș. Chiar dacă acești miniștri vor avea un mandat scurt, semnificația momentului va rămâne în memoria colectivă.

Pentru aducere aminte, primul premier liberal moderat (încă nu apăruse Partidul Național Liberal) era un argeșean de la Leordeni care descindea din Constantin Brâncoveanu, a reformat medicina de la noi-Nicolae Kretzulescu. După ce a luat ființă PNL, timp de câteva luni a fost prim-ministru Manolache Costache Epureanu iar la 5 august 1876 își începe primul mandat de premier-Ion C. Brtătianu.selfie ab805

Deși în prezent nu avem vreun argeșean ministru, vom alătura o fotografie, probabil selfie-ul anului, cu membrii guvernului Orban în autobuz spre Cotroceni, fotografie făcută de Florin Cîțu, ministru la Finanțe și ai cărui bunici sunt de la Tigveni, descind din boierii Bălteanu și se înrudeau și cu Brătienii.

Articole similare