Politică

LIBERALII DIN ARGEȘ UMILIȚI ÎN CASA PREȘEDINTELUI PNL

De-a lungul timpului, PNL Argeș a fost hărțuit în legătură cu sediile pe care le-a avut iar despre cel din aproprierea Colegiului Zinca Golescu nu putem spune că este unul impunător nici arhitectonic și nici istoric.

PSD Argeș însă are motive de mândrie având în Bd.Republicii, vizavi de Școala de Arte și Meserii, o clădire superbă construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ședințe în care liberalii sunt înjurați, manifestări ad-hoc pentru proteste împotriva legilor din justiție, curte mare pentru a putea parca mașinile liderilor,camere spațioase și elemente arhitectonice superbe pentru a dialoga în confort ar fi pe scurt ce putem observa în sediul social-democraților argeșeni.Se vede treaba că cine a ales sediul în anii 90 a avut gust dar și o doză de cinism plus tupeu la superlativ absolut.psd protest1 500x375 7c569

Clădirea a aparținut de fapt marelui avocat, om politic, senator și președinte al PNL Argeș- Ioan T.Purcăreanu. 61748143 345739555990302 7040460358976274432 n af70bPersonalitate de excepție, acesta a deținut și alte proprietăți sau moșii, dintr-un act de donație prin care aflăm că a lăsat pământul,clădirea cu 4 clase dar și că a dotat cu bănci,tablă și cele necesare  Școlii de la Vulpești pe care de fapt a înființat-o, având în zonă o moșie.

Tot a lui a fost și frumoasa clădire din centrul Piteștiului unde acum își desfășoară activitatea magazinul Zara iar înainte de 89 funcționa Restaurantul Argeșul.O dăduse ca dotă în 1897 iar în 1899 a luat foc dar a fost refăcută.

Despre Ioan Purcăreanu mai știm că a avut un rol important, chiar epitrop la Biserica Sf.Nicolae pe care comuniștii au dărâmat-o iar familia Brătianu îl prețuia mult.

Trist e faptul că PNL Argeș nu mai are astfel de avocați fiindcă dacă ar avea măcar ar putea să mai combată PSD citind și altceva nu doar cărți de credit sau contracte bănoase.

Articole similare