Politică

INTERVIU: GELU TOFAN-FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU PREFECTURA

Gelu Tofan este unul dintre cele mai vehiculate sau contestate nume (în funcție de ce ziar citiți) pentru a deveni prefect de Argeș. Săptâmâni întregi a tăcut și nu a răspuns provocărilor, dar a venit momentul unui interviu pe care ni l-a acordat ca să-l cunoaștem mai bine. Un obișnuit al emisiunilor de televiziune de mulți ani, vocal sau usturător pe rețelele de socializare cu toți cei care nu sunt liberali, Gelu Tofan a intrat în vizorul opiniei publice la început pentru brandul de apă carbogazoasă pe care l-a dezvoltat, pe lângă fabrică având și o rețea zonală de distribuție, iar din 2016 a devenit cunoscut și piteștenilor pentru campania de la locale. Din mai 2017, în urma alegerilor a devenit vicepreședinte PNL Argeș. O figură nouă în politică! Uneori incomod, alteori simpatic, mereu în mișcare – Gelu Tofan!

 

Agressive: Cine este Gelu Tofan ca biografie, dincolo de funcția de vicepreședinte PNL Argeș și purtător de cuvânt al acestei formațiuni? Ce vă recomandă și ce vă face să aspirați spre mai sus în perioada următoare?
G.Tofan: Într-o lume în care nimeni nu mai dă doi bani pe educație dar investește enorm în diplomele de absolvire ale unor instituții de învățământ, eu sunt una dintre acele persoane care a făcut 23 de ani de școală la zi. După examenul de bacalauret am urmat Universitatea” Dunărea de Jos” din Galați, fiindcă lumea era plină de ingineri, am mai făcut și Facultatea de Studii Economice, tot la zi și tot fără să am vreo restanță în viață. La admitere, în 1988 eram 10 pe loc și învățam mult. De aceea uneori mă deranjează superficialitatea cu care sunt abordate anumite probleme și cum sunt tratate anumite persoane de c[tre presă sau terți. Am mai făcut și un master în Resurse Umane, iar dizertația mea a fost despre organismele de conducere în Uniunea Europeană.
Agressive: Cum a ajuns un băiat din Galați la Pitești?
G.Tofan: M-am căsătorit după facultate cu o piteșteancă venită la Galați să facă Facultatea de Chimie Alimentară. Se numește Magda Felicia și locuia în centrul Piteștiului. Între timp am făcut doi copii despre care îmi place să cred că sunt eminenți, ambii la Colegiul Ion I.C. Brătianu. Ne-a fost foarte greu la început, Magda, cum a terminat facultatea, s-a angajat la O.P.C., unde salariile erau de mizerie la acea vreme, iar eu eram inginer la o firmă privată. Amândoi am reușit profesional.71707596 417731555609253 2146337346998501376 n 4e7d2
Agressive: Când a apărut provocarea de a lucra pe cont propriu?
G.Tofan: Niciodată nu am lucrat la stat. După ce am lucrat ca inginer la o firmă și apoi director comercial la alta, am devenit manager al propriei mele firme. Am creat un brand regional cu fonduri europene, am creat locuri de muncă și le-am oferit oamenilor ceva de care aveau nevoie și care se pierduse (Poiana Ursului). Am muncit mult și nu datorez nimic nimănui.
Agressive: Nu vreau nici o afirmație, nici o negație în legătură cu funcția de prefect, ci doar un exercițiu de imaginație… Care sunt primele măsuri pe care le-ar lua liberalul Gelu Tofan?
G.Tofan: Grija numărul 1 este pregătirea impecabilă a alegerilor prezidențiale, fără sincope ca-n alte dăți. Reformarea și reorganizarea sistemului administrativ în sintonie cu măsurile de la nivel național prin eficență, performanță și mai ales competență se impune și în Argeș. Guvernul PNL va elaborara rapid un proiect de buget în care prioritare vor fi investițiile publice majore în domeniul infrastructurii: medicale, rutiere și din educație. De asemenea, vor exista negocieri serioase pentru atragerea fondurilor europene.
Agressive: Viitorul prefect va fi sigur un liberal? Câți foști directori pesediști sau liberali ”în adormire” veți mai păstra?
G.Tofan: În județul Argeș prefectul va fi PNL dacă Ludovic Orban va fi premier. Niciunul!

Articole similare