Politică

IATĂ CUM ARATĂ PREFECTUL IDEAL AL ARGEȘULUI

Valuri, valuri de informații apar în toate ziarele despre viitorul prefect de Argeș. Nici nu a apucat Iohannis să desemneze pemierul că ziariștii au aruncat pe piață cinci-șase nume. Ce zic însă reprezentanții partidelor, primarii și alți vechi combatanți ai administrației puteți citi în sondajul nostru de opinie de mai jos. Am cerut un nume și trei calități.Majoritatea celor sunați au evitat să facă o nominalizare dar cu toții au portretizat prefectul ideal pentru Argeș. Vă inivităm să citiți!

Ana Stan-președinte  OF PNL Pitești: ”Viitorul prefect trebuie să aibă trei calități:echilibrat, vizionar și transparent. Ar fi un dezavantaj pentru PNL dacă cel desemnat a mai trecut prin funcția asta și ani de zile nu s-a remarcat cu nimic.Și încă ceva, să nu aibă anturaj. Vreau un prefect fără gașcă sau anturaj care să îi dicteze ce să facă.”

Eduard Dima-consilier județean PMP: ”L-aș vedea pe domnul Bulf în funcția de prefect fiindcă este singurul care întrunește condițiile umane, intelectuale și administrative pentru această funcție unde e nevoie de multă pricepere.”dima ca92b

Dorin Bărbuceanu-ex-primar Ștefănești: ”Viitorul prefect trebuie să cunoască bine administrație locală, să aibă o situație financiară bună care să-i permită să facă față ispitelor și diferitelor situații, să fi demonstrat până la această oră că poate manageria un județ și nu în ultimul rând, un viitor prefect trebuie să se facă respectat și să respecte atât angajații cât și miiile de oameni cu care intră în contact”.72556360 398061357788808 1394241985958641664 n 8635b

Mihai Alexandrescu:”Să fie bun cunoscător al legii(să știe ce înseamnă să ataci în contecios administrativ o hotărâre inadecvată) ,să știe să lucreze eficient cu serviciile de Jandarmerie,Poliție și Servicii de Informații dar și să cunoască realitățile din județ astfel încât la ședințele operative să transmită către Guvern obiectiv realitatea. Nu m-am gândit la cine aș putea lucra ca șef de cabinet dar cred că m-aș descurca bine dacă m-ar alege.”

Virgil Baciu-primar Corbi:”Funcția de prefect trebuie să  aparțină exclusiv conducerii PNL ca decizie de aceea nu pot da un nume. În primul rând trebuie să întrunească condițiile legii pentru a ocupa această funcție, să aibă o experință măcar similară cu această funcție și să fie un bun român, cu demnitate.Să aibă tăria să facă față la presiuni și să aleagă ce e mai bine pentru Argeș.”virgil 49bea

Valentin Deaconescu:”Eu sunt membru la BPJ de curând ca președinte la  TNL și nu îmi cunosc bine colegii să pot să aleg pe cineva și să dau un nume. Cred că neutralitatea e importantă în această poziție, un prefect care să nu facă diferența dintre un primar PSD și unul PNL, să fie un bun organizator și prezentabil estetic, ca discurs…În 2019 carisma și prezența contează mult.”v.d 4092b

Emanuel Soare-prorector al Universității Pitești: ”Momentan cred că trebuie urmați niște pași, nu a fost desemnat încă premier domnul Orban iar aceste discuții sunt premature. Consider însă că pentru orice funcție, nu doar cea de prefect,moralitatea, caracterul și oamenii bine intenționați trebuie promovați.”

corina 21d34Corina Dună-primar Mozăceni:”Pentru prefect mă propun pe mine însămi ca să păstrăm tradiția. Comuna Mozăceni a avut 4 prefecți: Stelian Rădulescu înainte de 1946, Constantin Tămagă, Cristian Soare și Emanuel Dragnea. Un primar știe mai multă administrație decât oricine.”

Tiberiu Irimia-medic și om de afaceri:”Viitorul prefect trebuie să cunoască administrație, să fie un bun cunoscător al legilor care trebuie puse în practică și să aibă autoritate în fața funcționarilor din Prefectura Argeș despre care știm că au ”personalitate„ și interese.  Un om gen Narcis Sofianu mi s-ar părea o alegere potrivită.”

Articole similare