Politică

GUVERNUL NU VREA LEGEA PENTRU ACHIZIȚIONAREA VILEI FLORICA

 Ionel Brătianu răspundea unei interpelări în Parlamentul României,la 8 februarie 1909, astfel: „S-a schimbat casa de cum mi-a lăsat-o tatăl meu, după cum şi-a schimbat tatăl meu casa de cum i-o lăsase moşul meu. Moşul meu a lăsat o casă cu o pivniţă şi patru camere. Tatăl meu a mai adăugat opt camere. La rândul meu am mai adăugat şi eu şi sper ca şi generaţiile viitoare, pentru dragostea ce o au pentru Florica, vor mai adăuga şi ele ceva… Ceea ce am făcut la Florica aş vrea să facem şi în statul român”.

El și-a ținut promisiunea și a adăugat țării Bucovina,Basarabia,Transilvania și Cadrilaterul.Ce s-a întâmplat apoi,e dureros atât pentru descendenții lui care au luat drumul pribegiei sau al închisorilor cât și pentru Vila Florica.

Zilele acestea e mare euforie,culmea,în tabăra PSD care își arogă meritul și dă asigurări că până săptămâna viitoare se va vota achiziționarea ei.Tonul și impostarea discuției sunt la extremă ca și cum PNL nu vrea Vila Florica sau deputații liberali nu au făcut nimic.Personal,nu am nici cel mai mic dubiu că deputatul Mircea Drăghici este un patriot și dacă poate să ajute o face indiferent de situație.Cred însă că ceva nu e în regulă!Și nu cu PNL și PSD ci există o liptă între Guvern și Parlament pe această chestiune.24 oct Danut Bica si Iani Popa1 9fd94

Iată cum sunt faptele cronologic!În mandatul trecut 26 de parlamentari  PSD au depus acest proiect în legătură cu Vila Florica.De 7 ori tot același PSD a amânat acest proiect legislativ,în Senat trecând în mare liniște abia în decembrie 2016.În luna ianuarie,Iani Popa și Dănuț Bica-parlamentarii Argeșului  au depus un amendament la buget pentru a se achiziționa Vila Florica.Nu s-au bucurat de succes neavând majoritate.

Guvernul a dat aviz NEGATIV în ceea ce privește Vila Florica,motivând că legea nu e oportună,Ministerul Culturii este împotrivă dar legea a trecut săptămâna acesta de comisia de specialitate de la Camera Deputaților urmând să fie votată în Parlament joi.În paralel au reînceput discuțiile și negocierile cu moștenitorii familiei Brătianu.Ionel Bratianu1 2193a

Argeșul merită un frumos cadou în anul Centenarului Unirii-reședința Brătienilor dar nu s-au clarificat încă ingineriile financiare din spate!

Articole similare