Politică

Guvernul liberal susține economia argeșeană

Chiar dacă nu avem niciun caz confirmat de îmbolnăvire cu coronavirus, în județul Argeș, epidemia cauzată de COVID-19, afectează județul nostru din punct de vedere economic. Sunt companii private din Argeș care trec prin momente grele din cauza epidemiei cu noul tip de coronavirus, în acest moment fiind afectate mai multe domenii de activitate. Tocmai pentru a menține funcționale atât economia, cât și companiile private, Guvernul Orban a adoptat un plan de măsuri pentru a sprijini firmele afectate de epidemie. Prin măsurile aprobate, premierul Ludovic Orban vine în sprijinul firmelor din Argeș, prin susținerea financiară de la buget a efortului de plată, în special pentru șomajul tehnic și asigurarea capitalului de lucru.
Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a precizat că a avut mai multe convorbiri telefonice cu premierul și cu reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai Ministerului Finanțelor pe tema sprijinului pe care Guvernul îl acordă și companiilor din județul Argeș, afectate de epidemia de coronavirus.”O măsură foarte importanta luată de Guvernul Orban este aceea de a asigura plata șomajului tehnic a angajaților din bugetul Ministerului Muncii, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin bugetul de șomaj. Este vital ca acum să conservăm forța de muncă activă din Argeș, trebuie să protejăm firmele locale și pe angajații acestora”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.
Conform liderului liberal în acest moment avem două categorii de angajatori care vor fi sprijinite. “Prima este cea afectată direct de măsuri restrictive dispuse de autorități, precum hoteluri, restaurante, cafenele, săli de spectacole și altele și aici angajații vor beneficia de plata cu 75% din salariul mediu brut. A doua categorie sunt companiile care nu au fost afectate direct de măsuri restrictive, ci de diferite consecințe ale epidemiei. În acest caz, companiile vor trebui să depună o declarație pe proprie răspundere iar condiția de acordare este să le fi scăzut veniturile, cifra de afaceri, cu cel puțin 25%. Sunt firme în Argeș care funcționează bine, sunt cu plata taxelor la zi, dar vor fi afectate financiar de această pandemie. Aceste firme vor fi sprijinite, conform hotărârii Guvernului, pentru a trece peste criză”, a conchis Adrian Miuțescu.
Departamentul de Comunicare al PNL ARGEŞ

Articole similare