Politică

Extraordinara legătură a lui Florin Cîțu cu Argeșul

Desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier de către Klaus Iohannis a provocat amuzament în rândul social-democraţilor.
Primarul general al Capitalei sugerează că PNL şi Klaus Iohannis vor să îl facă, de fapt, de râs pe actualul ministru al Finanţelor sacrificandu-l pe altarul anticipatelor. Nici Lia Olguța Vasilescu sau dușmanul constant-Teodorovici nu au avut cuvinte de laudă.
Florin Câțu este unul dintre cei mai vocali politicieni anti-PSD, având numeroase dispute cu ministrul demis al Finanțelor, Eugen Teodorovici. Printre altele, Cîțu l-a acuzat pe Teodorovici că are imunitate diplomatică acordată de Moscova, că nu plătește taxe statului român pentru că este guvernator al unei bănci rusești și încalcă legea.
S-a alăturat echipei ING Bank la începutul lui 2006 şi a pus bazele echipei de cercetare. El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la banca centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003). În perioada 1997 – 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA.
Conform ultimei declarații de avere, el deține o cotă parte de 1/2 din 3 terenuri: un hectar din comuna Golești, sat Tulei, județul Vâlcea, dintr-un teren de 75 ha, din comuna Voineasa și, tot în Voineasa, 1.250 mp – toate de la părinți. În Tulei, el are și o cotă parte de 1/2 dintr-o clădire de 130 metri pătrați. Cîțu are și o casă de 130 de metri pătrați cumpărată prin credit în Sectorul 2 din Capitală. El are un depozit bancar de 350.000 lei și a acordat un împrumut de 35.000 euro.
Localitatea Golești se află la granița cu Argeșul iar despre Cîțu se spune că are mama de pe Valea Topologului, de la Tigveni, descendentă a boierilor Bălteni care erau înrudiți cu Anastasia Tigveanu, nimeni alta decât soția lui Dincă Bratianu și mama lui Ion C.Bratianu.
Chiar dacă niciodată nu vorbește despre originile sale în public, Florin Cîțu știe perfect cine este, uneori înfuriindu-se pe presa care îl întreabă despre proprietățile sale moștenite, neștiindu-se, probabil, că acum 200 de ani de-a lungul Văii Topologului erau stăpâni câțiva boieri( a se vedea în articolele Argesis, autor Spiridon Cristocea).
Ce cred primarii, liberalii și directorii din județ despre numirea sa :

Sunt foarte bucuros și mândru că un om de la noi, de pe Valea Topologului, a fost propus ca prim-ministru al României. Îl cunosc pe domnul Cîțu, ne vedem des când vine în zonă.Bunicii sunt de la Tigveni! E un tip extraordinar, vorbește cu lumea, răspunde la mesaje și nu e îngânfat.

Dragoș Boncea, primar Poienarii de Argeș

PNL are resurse inepuizabile de oameni competenti, oameni recunoscuți în țară și pe plan internațional ca vârfuri în domeniile în care activează. Noi „generația altfel” salutăm cu bucurie numirea lui Florin Cîțu ca prim-ministru al României! PNL nu se predă și nu cedează!

Valentin Deaconescu, președinte TNL Argeș

O alegere extraordinară, un specialist care poate scoate țara din colapsul în care a băgat-o PSD-ul. Un liberal adevărat care merge înainte fără a se lăsa pradă atacurilor numeroase ale celor care au devalizat bugetul!

Florentin Popa, secretar general PNL Argeș

Nu îl cunosc personal, dar bunicii mei care sunt de la Tigveni au doar cuvinte de laudă la adresa familiei sale. PNL e pe drumul cel bun în legătură cu ce și-a propus

Sorin Sorescu, director DSV Argeș

Articole similare