Politică

Documentele care îl îngoapă pe primarul de la Curtea de Argeș în cazul bărbatului mort acum două zile

Lipsa de infrastructură ucide la fel cum şi corupţia ucide în România în administrație. Bani sunt ca un oraș să arate civilizat sau măcar să aibă condiții minime de trai.

Iulian Leon Rădulescu

La Curtea de Argeș, spre pildă, este doar o cumplită lipsă de voință și nepăsare care ucide destine așa cum s-a întâmplat acum două zile cu Iulian Leon Rădulescu înghițit de ape după ce a vrut să treacă pârâul învolburat pe ”podețul” improvizat dintr-un stâlp electric cu găuri fiindcă asta fac de ani buni 8 familii de pe strada Progresului( ce ironie) din Curtea de Argeș.

De doi ani au bătut cu toții drumul la primărie, au fost în Consiliul Local, au trimis petiții peste tot, bani de podeț nu s-au găsit. Primarul Panțurescu n-a vrut în ruptul capului să renunțe la măcar 3 zile de manele din cele 10, de zilele orașului, să le facă podeț sau la alte excentricități pe care postacii i le consideră ”realizări”.

În ciuda obligativității UAT Curtea de Argeș prin măsurile primite de la multe autorități, Panțurescu a considerat că legea e el, gândidu-se sau confundând probabil secretara de la primărie care răspunde cu legalitatea, duomna Janina, cu legea însăși. Dar subiectul cu secretara îl lăsăm pe altă dată.

Autorizația dată de Primăria Curtea de Argeș

În luna iulie 2021 este eliberată autorizația de construcție pentru casa mamei și fratelui victimei aprobata de Primăria Curtea de Argeș deși este ilegal sa se dea autorizații de construcție fără amenajarea unui drum de acces iar în luna mai, cetățenii din strada Progresului au făcut o petiție către autoritățile din Argeș explicând faptul că albia pârâului Valea Iașului pe care sunt obligați să o treacă este impracticabilă și pentru mașini și pentru oameni, mai cu seamă în lunile ploioase iar viața oamenilor e pusă în pericol.

Petiția către ISU

Primăria Curtea de Argeș prin adresa 19549/ 11 iunie 2021 raspunde la solicitările scrise ale locuitorilor din ianuarie 2021 și decembrie 2020 referitoare la construirea unui pod peste pârâul Valea Iașului, motivând că nu există buget pentru o astfel de investițe dar se analizează pe viitor.

A venit 2023, iar în proiectele de buget din 2022 și 2023 nu s-a regăsit nimic.

Nici Consiliul Județean Argeș, acest mastodont plin doar cu pesediști, pițipoance și incapabili, nu pare intersat de subiect sau să rupă ei o mică sumă din deplasările Roxanei Stoenescu, concursurile de skandenberg, motociclete și alte bicilete ale lui Bughiu sau festivalurile opărite de prin județ.

Consiliul Județean Argeș se spală pe mâini și rămâne cu conștiința murdară

Administratorul public al Consiliului Județean Argeș- Marius Cristian Puiu îl trimite pe petiționar pentru construcția podețului la Primãria Curtea de Argeș , enunțand legile aferente. Din ciclul, ”PSD nu lasă pe nimeni în urmă” nici măcar nu au dat un telefon neoficial sau pe linie de partid.

Mesajul Prefecturii Argeș invită UAT Curtea de Argeș la măsuri concrete

În aceași zi, 14 iunie 2021, Prefectura Argeș trimite către Consiliul Local Curtea de Argeș și Primãria Curtea de Argeș o scrisoare prin care, în urma memoriului primit de la cetățeni și îi invită să ia masurile aferente pentru construirea unui podeț. Scrisoarea cel mai probabil ajunge la gunoi fiindcă era semnată de Emanuel Soare, cel care îl lăsase pe Ștefan Dumitrache fără mandat de viceprimar, pe bună dreptate.

ISU impune Primăriei Curtea de Argeș soluții pentru podeț

O zi mai târziu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș scrie petiționarilor că a pus în vedere Primăriei Curtea de Argeș identificarea de soluții tehnice și financiare pentru asigurarea accesului la proprietățile din zona respectivă și admite că nu poate asigura în permanență autospeciale pentru traversarea podului improvizat.

AJPIS impune măsuri Primăriei Curtea de Argeș până la 31 decembrie 2021

În luna Iulie 2021, AJPIS informează unul dintre locuitorii din zonă, cu handicap, chiar tatăl celui care a decedat, că a trimis inspectori la Primãria Curtea de Argeș și le-a lăsat ca măsură a rezolvării problemei data de 31 decembrie 2022.

Nu știm ce măsuri trebuie să ia AJPIS având în vedere că termenul a trecut și un om a murit, știm doar că toate faptele și documentele prezentate în acest articol au un singur vinovat.

Ultima fotografie pe care o alăturăm este cu familia lui Iulian Rădulescu de ieri, trecând cu greu și teamă același pod, încărcați de bagaje și îndurerați peste măsură că nu i s-a găsit corpul să-l poată îngropa creștinește.

Articole similare