Politică

DEPUTAT ARGEȘEAN INVITAT DE CEL MAI BUN DIPLOMAT AL ROMÂNIEI ÎN FRANȚA

Există oameni care sfințesc locurile unde merg și există orașe care doar pronunțându-le numele spun o poveste. Unul dintre cei mai străluciți diplomați pe care îi are România este Anca Opriș, actualul consul general al României la Lyon, fost ambasador în Elveția, o persoană minunată cu peste 30 de ani de carieră în spate. Oriunde a mers a lăsat amintiri plăcute iar gazdele nu i-au spus niciodată-NU. Despre Mioveni sau relațiile între România și Franța se pot spune de asemenea foarte multe lucruri de aceea, Consulatul General al României la Lyon i-a oferit orașului Mioveni calitatea de invitat de onoare al ediției 2019 a Serbărilor Consulare de la Lyon, organizate în perioada 13-15 septembrie 2019.

Serbările Consulare reprezintă un eveniment anual, organizat de către Primăria Metropolei Lyon (al doilea oraș ca importanță al Franței), pentru celebrarea multiculturalismului și spiritului internaționalist al metropolei.
Pavilionul România –Mioveni – Argeș  promovează patrimoniului tradițional al județului nostru, prin prezentarea unor expoziții de icoane pe sticlă, obiecte de artizanat, spectacole folclorice și reprezentații artistice și produse gastronomice românești.
Ansamblul Folcloric “Plai de Dor”, din cadrul Centrului de Cultural Mioveni, va susține momente artistice în spațiul expozițional, dar și pe scena centrală, pentru a contribui la succesul prezenței românești la ediția din acest an a Serbărilor Consulare de la Lyon.70182881 733405393740044 8538960425482452992 n 1b41f
Alături de delegația de la Mioveni se află ca invitat special  Simona Bucura Oprescu în dubla calitate de deputat și de Președinte al Grupului Parlamentar de prietenie România- Franța. Acesta est un alt pas important care se realizează pentru participarea la evenimente de anvergură și ieșirea din Balcani unde cei din Mioveni obișnuiau să meargă.

Articole similare