Politică

Cristian Mitrofan iese din cursa pentru șefia de la C.A.S. Argeș

Astăzi a avut loc în cadrul amfiteatrului Spitalului de Urgență din București proba scrisă pentru concursul destinat tuturor directorilor caselor de sănătate din România. Din Argeș au participat 3 persoane, 2 bărbați și o femeie. Surpiza vine de la Cristian Mitrofan care nu candidează pentru Argeș ci a optat pentru alt județ, poate chiar București, unde este un singur candidat, spun sursele noastre. Fiindcă testul nu a fost grilă, Mitrofan speră într-un un miracol în această noapte ca să ia 7.

Cristian Mitrofan din Curtea de Argeș este vicepreședintele Comisiei de Cultură și Minorități a PNL, președinte fiind Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii. El a obținut această funcție datorită faptului că era manager al Centrului de Cultură și Arte ”George Topârceanu” din Curtea de Argeș și președinte al PNL Curtea de Argeș. În 9 aprilie 2020 însă, a fost numit director interimar la C.A.S.Argeș, fără să aibă vreo legătură cu acest domeniu iar acum vizează același post.

Iată însă pe scurt incredibila ascensiune a unui om fără studii spre culmile succesului.În 1996 a fost angajat de primarul PNȚCD Gheorghe Nicuț ca director adjunct, fără să aibă studii superioare la Casa de Cultură din Curtea de Argeș. În 2002, același profesor cult și de treabă ajuns primar- Gh.Nicuț l-a făcut director la acestă instituție, studiile lui Mitrofan fiind aceleași. În 2008 a terminat Facultatea de Studii Economice din cadrul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești fără să treacă o zi pe la școală. În 2011, și-a transformat instituția în una de spectacole deși niciodată nu a produs vreunul ci doar a plătit alte teatre sau instituții și a continuat să rămână manager fără concurs și fără studii în domeniu, OUG 189 din 2008 stipulând clar faptul că managerii acestor instituții trebuie să aibă studii de lungă durată în arte sau științe umaniste. În 2012 a devenit viceprimar de la PNL și apoi a trecut la ALDE iar o dată cu ordonanța care a permis mutarea primarilor, s-a transferat la PSD.

CV- ul Cristian Mitrofan

În 2016 si in 2020 a candidat de la PNL pentru pozitia de primar, pierzând rusinos alegerile. Din 2015 si-a deschis baruri, apoi a preluat un hotel pe care le-a trecut pe numele sotiei si fiului sau altor rude.

S-a intors la Centrul de Cultura si Arte „George Toparceanu” ca manager si a ramas consilier local desi este incompatibil. Absolventul Mitrofan de Petrol si Gaze la 43 de ani a fost propus de PNL Arges sa se ocupe de politicile culturale la nivel national, alaturi de mari oameni de cultura dar si să le sponsorizeze. În 2020, a fost numit director la C.A.S. Argeș. Imediat dupa numire, si-a angajat fiul, sotia si verisorul. Gheorghe Mitrofan este director la Hidroelectrica. Fiul lui Cristi Mitrofan-Flavius Mitrofan e angajat la Ministerul Mediului(Administratia Fondului pentru Mediu) iar soția a fost angajată la Rezervele Statului de către Gheorghe Alecsei, cel care conduce această instituție. Locuitorii sunt dezgustati de masinile pe care le etalează prin oras, de afacerile derulate și mai ales de banii pe care i-a tocat ca manager fara sa aibă nicio performantă culturală. Inclusiv participarea sa la acest concurs poate să fie contestată ușor când vine vorba de management cu un simplu click în Revisal unde îl veți găsi. De ce? Pentru că managerii dau concursuri și au contracte cu autoritatea.

Timpul nu se mai poate da înapoi, impostura lui Mitrofan este certă dar greu este pedepsită de lege. Totuși, președintele PNL Argeș poate ar trebui să îi ceară demisia urgent măcar din funcția de vicepreședinte PNL al Comisiei de Cultură la nivel național și județean, la Curtea de Argeș poate rămâne că oricum toți sunt cu PSD-ul. E urât și umilitor pentru cei care au făcut școala la timp. În rest, ducă-se!

Articole similare