Politică

Contractul privind finanțarea proiectului pentru reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeș a fost semnat

Zi istorică pentru Curtea de Argeș. Ieri, 18 mai 2020, ministrul liberal al Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode a semnat contractul de finanțare pentru expertiza proiectului de reabilitare a gării regale din Curtea de Argeș, după ce în data de 18 martie 2020 a fost semnat contractul pentru DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție). Evenimentul de astăzi marchează practic ștergerea rușinosului moment, când la funeraliile regelui Mihai I, administrația PSD a orașului a acoperit cu o pânză minunatul monument arhitectonic. Gara din Curtea de Argeș a fost construită în mai puțin de 11 luni, la solicitarea regelui Carol I, iar administrația pesedistă a orașului, cu o rea voință incredibilă nu a fost în stare să pregătească măcar un proiect pentru reabilitarea clădirii-monument.
Ministerul Transporturilor a precizat că lucrările propuse vor ține cont de faptul că această clădire este monument istoric, ceea ce impune ca lucrările de reparații, restaurare și reabilitare să se realizeze cu material și tehnici specifice epocii de edificare a clădirii și numai cu avizul Ministerului Culturii. Atât serviciile premergătoare execuției cât și lucrările necesare vor trebui efectuate numai cu personal atestat de Ministerul Culturii pentru acest tip de obiectiv.
Reabilitarea Gării din Curtea de Argeș, face parte din proiectele documentate de Comisia Economică a PNL Argeș și depuse spre aprobare, alături de Tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, de reabilitarea DN73C, de realizarea drumului expres Craiova-Pitești, de renovarea Muzeului Brătianu și de proiectul pentru menținerea deschisă circulației tot timpul anului a Transfăgărășanului. Toate aceste proiecte pe care le dorim finalizate cât mai rapid pentru județul Argeș au intrat deja în linie dreaptă sau se apropie de realizare. De astăzi, bifăm pe listă și proiectul pentru reabilitarea Gării din Curtea de Argeș.


“Premierul Ludovic Orban a spus la Pitești că a trebuit să revenim noi liberalii la guvernare pentru a demara construcția Tronsonului 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Același lucru se poate spune și despre reabilitarea Gării Regale. Noi nu putem permite ca acest obiectiv simbol al orașului Curtea de Argeș și monument istoric al României să fie lăsat în paragină, prin indolența unora. Personal am făcut toate demersurile la ministerul Transporturilor pentru a urgenta semnarea acestui contract și demararea lucrărilor de reabilitare, în așa fel încât în cel mai scurt timp gara să redevină un obiectiv de mândrie pentru Curtea de Argeș. Până la finalul acestui an va fi realizat studiul de fezabilitate și contractul pentru execuția lucrării”, a declarat Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Articole similare